Sony en LEGO’s moederbedrijf Kirkbi investeren maar liefst 2 miljard dollar in Epic Games

Volgens ons is het feest in de kantoren van Epic Games. Sony en Kirkbi hebben immers maar liefst 2 miljard dollar geïnvesteerd in het bedrijf van CEO Tim Sweeney. Een mens zou van minder content worden.

Uiteraard zit er een reden achter die investering en is het niet zo maar een gulle schenking natuurlijk.

Dit geld moet dienen om “de visie van het bedrijf om de metaverse te bouwen en zijn voortdurende groei te ondersteunen.” Sweeney heeft immers een duidelijke visie over waar hij met zijn bedrijf naartoe wil en wat die plannen zijn.

Als we de toekomst van entertainment en videogames opnieuw vormgeven, hebben we partners nodig die onze visie delen. Die hebben we gevonden in onze samenwerking met Sony en Kirkbi,” zei Sweeney in een verklaring. “Deze investering zal ons werk versnellen om de metaverse te bouwen en ruimtes te creëren waar spelers plezier kunnen hebben met vrienden, merken creatieve en meeslepende ervaringen kunnen bouwen en makers een gemeenschap kunnen opbouwen en kunnen gedijen.

Het moge duidelijk zijn dat Fortnite ondertussen veel meer is geworden dan zomaar een battle royale game. Denk maar aan de vele in-game concerten, cross-overs met films en series, en zo kunnen we nog even doorgaan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)