Meer details over The Callisto Protocol worden binnenkort bekendgemaakt

The Callisto Protocol

Na de aankondiging van The Callisto Protocol tijdens The Game Awards in december 2020, bleef het akelig stil rond de game. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Dit nieuws werd zelf bekendgemaakt door de maker van het spel, Glen Schofield.  

Als de naam Glen Schofield niet meteen een belletje doet rinkelen, zal Dead Space dat ongetwijfeld wel doen. Glen Schofield is namelijk de bedenker van de game en het voormalige hoofd van Sledgehammer Games en Visceral Games. Deze laatste is de ontwikkelaar van Dead Space. In 2019 werd Schofield benoemd tot grote man bij Striking Distance Studios. The Callisto Protocol zal het eerste spel zijn dat ontwikkeld wordt door de studio. Het is een verhaalgedreven survival horror game dat zich afspeelt in een gevangeniskolonie op Jupiters maan Callisto in het jaar 2320.

‘Dit is mijn favoriete tijd tijdens de ontwikkeling van een game. Het ontwerp begin een geheel te vormen. Ik vind het geweldig om te zien hoe hard het team werkt in de mocap studio om alle personages tot leven te brengen. Bedankt aan iedereen om te wachten terwijl wij het spel afwerken en oppoetsen. Binnenkort zullen we meer te delen hebben!’

Eerder raakte al bekend dat we een remake van Dead Space zullen krijgen begin 2023. Aan deze remake zal Schofield uiteraard niet meewerken. De game is in ontwikkeling bij EA’s Motive Studios.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.