LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is de grootste LEGO lancering ooit in de UK

LEGO Star Wars The Skywalker Saga Characters

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is zonder twijfel de ultieme videogame, (mag ik zeggen natte droom?) voor elke Star Wars-, en waarom niet, LEGO-fanaat. En dat is duidelijk te merken aan de cijfers.

Er zijn in het verleden reeds tig LEGO-games verschenen, gaande van Harry Potter over Indiana Jones en Jurassic Park tot Pirates of the Caribbean en The Hobbit. En dan vergeet ik er nog een heleboel.

Uiteraard waren ze niet allemaal even plezant of geslaagd, maar je moet het de studio nageven, de mix tussen humor, de film en de manier waarop dit omgezet is naar de LEGO-spelwereld is absoluut de max.

Maar er kan er maar eentje de beste zijn, en in dit geval is dat LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. De titel vestigt namelijk een nieuw record in de UK, dat van de grootste LEGO lancering ooit. Iets om trots op te zijn als je het ons vraagt.

Zelfs zonder digitaal is het de grootste LEGO game lancering aller tijden. De vorige titelhouder was LEGO Indiana Jones uit 2008 met 8,4%. Wat de fysieke verkoop betreft is The Skywalker Saga het op één na snelst verkopende spel van het jaar. Die eer moet het laten aan Nintendo’s Pokémon Legends: Arceus. Maar The Skywalker Saga doet wel beter dan Horizon Forbidden West en Elden Ring.

31% van de boxed sales waren op PS5, 26% op Nintendo Switch, 23% op Xbox en 20% op PS4. (Bron: Gamesindustry)

Om maar te vertellen wat een bijzonder titel dit is. De mix van een uniek universum, diverse iconische films, tonnen content die nog moeten verschijnen, de charme van LEGO, enzovoort. Denk er eens aan als je hem de volgende keer in de rekken ziet liggen en je de vraag stelt waarom je deze niet mee naar huis zou nemen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)