Bepaalde digitale PS3- en Vita-titels vervallen en niemand weet waarom

Wat is er aan de hand met bepaalde digitale PS3- en PS Vita-titels? Het lijkt wel alsof sommige games met een vervaldatum zaten, en die loopt nu af…

Sommige spelers melden dat bepaalde PlayStation-games, zoals Chrono Cross, na bepaalde tijd “verlopen” op PS3 en PlayStation Vita.

Zo deelde een Twitter-gebruiker een afbeelding waarop zijn digitale exemplaar van Chrono Cross te zien was met een vervaldatum van 12/31/1969, en dat de resterende tijd om de game te spelen verlopen was, en de game dus niet langer speelbaar is op PS3 of Vita.

Ook op Reddit duikt het fenomeen op en is het een druk besproken onderwerp. Zo zijn er sommige die bepaalde games niet meer kunnen spelen, of anderen zelfs die helemaal geen toegang meer hebben tot hun catalogus.

Volgens Kotaku zou dit kunnen liggen aan een term die ze omschrijven als de “Unix epoch.” Dit is een arbitraire datum waarvan vroegere ingenieurs besloten dat dit het begin van de levensduur van een besturingssysteem was,. Dus niet ondenkbaar dat we hier te maken hebben met een glitch op Sony’s backend die de vervaldatum van deze titels instelt op de Unix epoch.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)