Sonic the Hedgehog 2 heeft grootste openingsweekend ooit voor een game-verfilming in Amerika

Je hebt verfilmingen van games zoals Uncharted, en je hebt verfilmingen van games zoals Sonic the Hedgehog 2. En die laatste die heeft een record gebroken en gevestigd!

Sonic the Hedgehog 2 was namelijk een dikke vette hit aan de kassa’s en heeft het grootste openingsweekend ooit voor een videogame-verfilming gehad in Amerika.

Variety wist te vertellen dat Sonic the Hedgehog 2 maar liefst 71 miljoen dollar heeft opgebracht tijdens zijn debuutweekend, waarmee hij de nummer 2 van de box office, Marvel’s Morbius, ruim voorbleef met zijn 10,2 miljoen dollar voor zijn tweede week op het scherm.

Sonic the Hedgehog 2 versloeg niet alleen het openingsweekend van zijn voorganger, maar vestigde ook een nieuw record voor een videogame-adaptatie, meldde Comicbook.

Sonic the Hedgehog 2 verbrak daarmee het record van het in 2020 verschenen Sonic the Hedgehog, met 58 miljoen dollar, gevolgd door 2019’s Detective Pikachu met 54 miljoen dollar, en 2001’s Tomb Raider met 47 miljoen dollar.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)