Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 14 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

May the Force be with me! Of met andere woorden, ik hoop dat mijn Jedi-krachten sterk genoeg zijn om mijn vrouw ervan te overtuigen dat ik dit weekend het melkwegstelsel in een galaxy far, far away moet redden van een snoodaard genaamd Darth Vader. Lukt het me niet, dan zal ik mijn frustraties uitwerken (of zij op mij) op de vele tegenstanders in Elden Ring. En als ook dat niet lukt, dan ga ik full voor de Victory Royale in Fortnites no build-modus. En dat lukt ons coöp-team wel verdorie!

Qua series ben ik begonnen aan het Japanse Alice in Borderland. Een doelloze gamer en zijn twee vrienden zitten in een parallelle versie van Tokio, waar ze moeten strijden in een reeks sadistische games om te overleven. Dit is volgens mij beter dan Squid Game trouwens! Veel brutaler, straffer en bloederiger…


MrRolfson

Jawel, voor mij is het een verlengd weekend! Ik heb mezelf getrakteerd op een vrije maandag en ben van plan om die goed in te vullen, samen met mijn kinderen. Zaterdag trekken we naar Made in Asia, de Aziatische popcultuurbeurs in Brussel.

Zondag gaan we op familiebezoek en voor de rest zal het gezellig gamen worden of andere leuke dingen die ik nog moet bedenken. Zo moet ik dringend nog wat meer LEGO Star Wars: The Skywalker Saga spelen, zodat ik een definitief oordeel kan vellen in mijn review. Fortnite staat sowieso ook op het programma, al dan niet met ons knalkwartet met Praga, auron_sagara en Razer.


RoMa

Elk icoontje moet er potverdikke aan geloven in Ghostwire: Tokyo! Ik voel me na al die uren echt wel een volleerde geest-detective. Deze game heeft me, ondanks z’n schoonheidsfoutjes, echt volledig te pakken.

In Gran Turismo 7 zijn nu meer dan de helft van de menukaarten uit GT Café verzameld. Steady as she goes!

De afgelopen week eindigde ik samen met m’n maats drie keer tweedes in Call Of Duty: Warzone. Wat een plezier maar dus ook wat een frustratie. De honger voor de eerste royale win is groot.

Op Netflix waag ik me aan Taboo, een zeer mysterieuze reeks met Tom Hardy in het Londen van de jaren 1800. Ik krijg lekkere Jack The Ripper-vibes!


Yakkoi

Dit weekend start ik in schoonheid door de laatste loodjes in Weird West te zetten. De game is niet zonder foutjes, maar de game kan mij als immersive sim tot nu toe wel bekoren. De review lees je hier heel binnenkort. Verder ga ik zeker nog een aantal missies Nioh 2 uitspelen, om dan toch eindelijk deze game van de pile of shame te kunnen schrappen.

Qua series werd ik deze week verbluft door de finale van Attack On Titan, een fenomenale anime die dankzij z’n briljante twists, prachtige actiescènes en boeiende character arcs al snel één van mijn favoriete series aller tijden wordt.

De cliffhanger is er trouwens eentje die werkelijk als een marteling aanvoelt. Hierna iets helemaal anders: De F1-serie op Netflix. Ik en mijn vriendin kennen heel weinig van de sport, maar de serie tuimelt je op een briljante manier in de wereld van F1.
We hebben echt de smaak te pakken.


Lazlo

Normaal ging ik met enkele vrienden The Batman kijken, maar de vele ziektekiemen die de ronde doen dachten daar anders over. Zowat 50% van ons gezelschap ligt geveld in bed of sofa. Dan maar datenight met vrouwlief, nu de babysit toch geregeld is. Zou zonde zijn om die nu af te zeggen, right?

Verder kruip ik komende dagen achter het scherm om verder te spelen in Horizon: Forbidden West (ja nog steeds) en F1 2021. Over F1 gesproken, komende zondag is het ‘lights out’ in Australië. Hoewel we niet live zullen kijken, liggen de pintjes alvast fris om ergens in de loop van de namiddag met de mannen de race in volle glorie mee te volgen.


auron_sagara

Daar is het weer, dat felbegeerde weekend. Voor mij is het sowieso een langer weekend dan normaal, want heb volgende week verlof. Dus dat wordt werken aan mijn ongelooflijke backlog aan games. Deathloop ga ik terug opnemen, en dat is mijn belangrijkste opdracht om deze game eindelijk uit te spelen.

Ik had het nooit gedacht, maar wat een plezier hebben we al beleefd in Fortnite (zonder bouwen). Praga, MrRolfson, Razer en ik spelen samen steeds beter en beter, en dat is ook te zien aan de resultaten die we boeken.

Op zaterdag komen er vrienden eten, dus dat wordt weer gezellig smullen. Qua series ben ik met mijn vrouw bijna aan het einde van Yellowjackets, enorm benieuwd hoe deze serie gaat aflopen.


High_LordWolnir

Mijn avontuur in Ghostwire: Tokyo zit er zo goed als op. Dit weekend start ik de laatste missies en verjaag ik de laatste nog ronddwalende geesten uit de stad. Het spel is beter uitgedraaid dan ik op voorhand dacht maar laat toch geen onuitwisbare indruk na. Daarvoor ben ik niet voldoende mee met het verhaal en mis ik spanning. Desondanks heb ik wel genoten van de prachtige graphics.

Dat ik momenteel minder snel overtuigd geraak van een game heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met Elden Ring. Slechts een week nadat ik Elden Ring uitgespeeld had, begon ik al aan New Game +. Hoe gefocust ik mijn eerste playthrough ook heb doorlopen, ik ben er zeker van dat ik een aantal dingen gemist heb. Die dingen hoop ik in mijn tweede playthrough wel te ontdekken. Ik beleef alleszins evenveel plezier als tijdens mijn eerste speelbeurt. Dit weekend staat Caelid op het programma.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.