Call of Duty is geëvolueerd naar een “always on”-model zegt Activision

Na de tegenvallende prestaties van Vanguard, en in mindere mate Cold War, was er nog de overname van Activision door Microsoft. Nadien werd vaag aangekondigd dat Call of Duty niet meer op jaarlijkse basis zou verschijnen. Nu denkt Activision in termen van een yearly subscription.

Daarnaast bevestigde de studio dat al haar in de VS gevestigde QA-testers zouden worden omgezet in voltijdse werknemers.

Daar hoorde ook volgend statement bij: “In de afgelopen twee jaar is Call of Duty uitgebreid en geëvolueerd. Onze ontwikkelingscycli zijn van een jaarlijkse release naar een ‘always on’-model gegaan. In reactie op een grotere betrokkenheid hebben we onze live services business op alle platformen uitgebreid.

Hieronder vallen de season pass-content, nieuwe operators en een heleboel extra content die altijd beschikbaar wordt gesteld in de in-game stores. Call of Duty, dat dus tot nader order een jaarlijkse release kreeg, is nu uitgegroeid tot een franchise die voortdurend nieuwe content uitbrengt. En daar heeft de studio dus extra personeel voor nodig zo blijkt.

Maar er is meer: In termen van “always on”, is er ook de recente vacature van Activision Blizzard waarin sprake is van iets genaamd “Call of Duty 2.0”, waarin sprake is van subscription-based content en “always on community and player connectivity“.

De omschrijving van deze vacature luidt dan weer als volgt: “2022 is een stellaire kans voor Call of Duty, met een buitengewone line-up van innovaties in curated player experiences, multi-platform game play, subscription-based content, mobile game development, en een stap naar always on community en player connectivity. We noemen dit CoD 2.0.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)