“Need for Speed komt dit jaar, maar enkel op next-gen”

Need For Speed

Er zijn een paar race-reeksen die niet meer weg te denken zijn uit de gameswereld. Gran Turismo is er daar natuurlijk eentje van, Burnout ook en zeker Need for Speed. Maar wanneer krijgen we nog eens een Need for Speed game?

Wel dit jaar! Maar enkel op next-gen! Toch als we Venture Beats Jeff Grubb mogen geloven. In een nieuwe aflevering van zijn Grubbsnax talkshow zou EA nog dit jaar in november met een nieuwe telg in de reeks komen. Vreemd genoeg voegt hij daar wel aan toe dat het enkel op next-gen consoles zou zijn.

Need for Speed komt nog dit jaar… dat is waar, dat spel zou in november moeten komen,” zei Grubb. “Als je een Need for Speed-fan bent die een next-gen console heeft gekocht, hier is wat nieuws; het is alleen next-gen. Ze zijn aan het verschuiven naar next-gen only.”

Dan zijn we toch benieuwd naar de officiële aankondiging, en vooral gameplay. Ontwikkelaar van dienst is Criterion. Die zijn eindelijk verlost van hun medewerking aan Battlefield 2042 en kunnen zich nu volledig focussen op Need for Speed.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)