LEGO en Epic Games slaan de handen in elkaar voor Roblox-concurrent

LEGO Epic Games Metaverse

Het lijkt een van de meest onmogelijke huwelijken, maar vandaag hebben speelgoedbouwer LEGO en gamesontwikkelaar Epic Games een samenwerking aangekondigd.

Voorlopig zijn er nog geen plannen om LEGO-figuren in Fortnite te steken, maar beide partijen gaan wél samenwerken om een kindvriendelijke digitale speeltuin op te zetten.

Epic Games zegt dat ze een veilige én leuke plek willen maken waarin kinderen en families zich geen zorgen moeten maken om hun veiligheid. Bovendien willen ze in deze plek in de zogenaamde metaverse kinderen de kans geven om ultieme makers te worden. Daarvoor willen ze samenwerken met de LEGO Group.

Hoe deze digitale speeltuin eruit moet zien, is nog niet bekend. Maar beide partijen hebben wel de krijtlijnen uitgezet en drie pijlers gedefinieerd waaraan deze omgeving moet voldoen:

  • Veiligheid en welzijn van de kinderen
  • Het beschermen van de privacy
  • De ouders moeten inzicht hebben in wat de kinderen online doen en kunnen.

Qua concept klinkt dit voor mij als ouder enorm bekend in de oren. Er bestaat namelijk al een ontzetten populaire speeltuin: Roblox. Niet toevallig lijken de figuren in die game enorm hard op LEGO-figuurtjes, dus het lijkt mij geen toeval dat LEGO de handen in elkaar slaat met Epic Games.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.