Maak kennis met Vasco, je persoonlijke robotassistent in Bethesda’s Starfield

In Borderlands heb je Claptrap, in Star Wars heb je R2-D2 en C3PO, in Death Stranding heb je Buddy Bot én in Starfield maken we kennis met Vasco, je persoonlijke robotassistent. Hoe cool is dat?

Op een video die Bethesda heeft vrijgegeven zien we in-game beelden van een robot. Hoofdartiest Istvan Pely omschrijft Vasco als een “betrouwbare metgezel waar onverschrokken verkenners zoals jijzelf op kunnen rekenen”.

De robot, gebouwd door Lunar Robotics, is je trouwe kompaan in de wereld van Starfield en is zeker op moeilijk terrein een handig hulpje. Zo kan hij, net als in Death Stranding bijvoorbeeld, je gear dragen. In de strijd zal hij je niet echt van dienst zijn aangezien hij vooral over defensieve skills beschikt. Maar als je troubles hebt met je ruimteschip dan komt hij zeker van pas.

Of hij even grappig is als Claptrap dat weten we trouwens niet.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)