Konami brengt update 1.0.0 voor eFootball 2022 volgende week uit

Iedereen herinnert het zich wel, de schandalig slechte staat waarin eFootball 2022 gereleased werd in september van vorig jaar. De slechte gameplay en misvormde graphics leverde het spel de titel op van slechtst beoordeelde game van 2021 op de website Metacritic. Kan de patch van volgende week het spel alsnog redden?

Ik moet toegeven dat ik altijd een veel grotere fan ben geweest van Pro Evolotion Soccer (nu eFootball) dan van Fifa. Maar sinds het tijdperk van PlayStation 4 en Xbox One, heeft Fifa de bovenhand genomen. De gameplay van eFootball werd elk jaar slechter en slechter terwijl ik het spel altijd geprezen heb omwille van zijn realisme. Het monopoly van EA en Fifa werd in september van vorig jaar alleen maar groter.

Vandaag heeft Konami mij en alle fans van eFootball weer een sprankeltje hoop gegeven. In een uitgebreide blogpost op de officiële website van de game, geeft Konami toe dat ze te gefocust waren op het op tijd uitbrengen van de game waardoor het belangrijkste uit het oog werd verloren: kwaliteit.

‘De kritiek van teleurgestelde fans was dan ook meer dan terecht. Het ontwikkelingsteam is sindsdien hard aan het werk geweest om het vertrouwen van onze fans terug te winnen om het spel nog leuker te maken voor voetbalfans over de hele wereld. Als onderdeel hiervan hebben we nieuwe commando’s en elementen toegevoegd die in het moderne voetbal veel voorkomen. We hebben ook de balans van het spel opnieuw aangepast en bugs verholpen om een plezierige spelervaring te garanderen‘.

Een aantal van deze vernieuwingen zijn:

  • Changes to Defending Controls and the Addition of “Call for Pressure”
  • Passing Improvements and New Command “Stunning Pass”
  • Additional Shooting Trajectories for Enhanced Satisfaction
  • Strategic Evolution Through Improved Dribbling Functionality
  • Improved Online Connectivity
  • Additional Features for Game Plan

Ook wordt er een nieuw speltype aan de game toegevoegd met name Dream Team. In deze spelmodus kan je jouw eigen team samenstellen en kan je jouw favoriete spelers en managers kiezen wanneer je ze contracteert. Vervolgens kan je jouw spelers zodanig ontwikkelen dat ze bij jouw persoonlijke speelstijl passen, wat betekent dat je oneindige vrijheid hebt om het team naar jouw hand te zetten.

Patch 1.0.0 zal op 14 april worden uitgebracht voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Het spel is free-to-play.

Alle details over de verbeteringen kunnen jullie hier lezen.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

Eén opmerking over 'Konami brengt update 1.0.0 voor eFootball 2022 volgende week uit'

  1. (nog) geen offline content zoals Competitie, Beker en Master league.
    Maar eerst wil konami geld verdienen, maar mij krijg je niet zo gek.

Reacties zijn gesloten.