Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 13 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Voila, ons coöp-team heeft World War Z uitgespeeld. Hoog tijd voor een in nieuwe uitdaging, en wat voor een. We hebben namelijk besloten om met zijn drieën Fortnite No Build-modus te proberen. We speelden om te testen één match voor de fun en wonnen die meteen. Ondertussen kregen we steun van MrRolfson, een ervaren Fortnite-rat! Je zal ons dus binnenkort heel hard zien shinen met zijn vieren. En dan tussendoor wat Elden Ring om terug met de beide voetjes op de grond te staan.

Qua series ben ik begonnen aan DMZ op Streamz, is er The Walking Dead dat naar zijn einde toeloopt, het (naar het schijnt) geweldige Moonknight op Disney Plus en misschien een filmke tussendoor mét chips (ribbelkes en zout) en frisdrank. Of ik Halo ga bekijken? Ik weet het niet want ik wil Master Chief niet zonder helm zien…


MrRolfson

Dit weekend staat volledig in het teken van koers en games. Zaterdag staat er een escape room op het menu met mijn kameraden. Dat is iets wat al zeker een dikke drie jaar geleden is dat we dat gedaan hebben maar waar ik dus enorm naar uitkijk.

Zondag staat volledig in het teken van de Ronde van Vlaanderen. Sinds Vlaanderens mooiste in Antwerpen van start gaat, word ik jaarlijks getrakteerd op een schitterend schouwspel, want de officiële start ligt namelijk 1km van mijn deur, waarna het peloton tegen een flitsende snelheid voorbij mijn deur passeert. Misschien toch maar iets op de grond schilderen?

Tussendoor valt er misschien nog een potje Fortnite te spelen. Het is plezant om zien dat ik Praga, auron_sagara en Razer enthousiast heb kunnen krijgen voor het spelletje. Afgelopen week hebben we al enkele potjes gespeeld en dat een doorslaand succes! We zullen die snotneuzen eens een poepje laten ruiken!


RoMa

Tokyo is nog altijd mijn geliefde virtuele decor dankzij Ghostwire: Tokyo. Er is zoveel te doen in deze stad dat je bijna zou vergeten dat ze spookachtig verlaten is.

In Gran Turismo 7 baan ik me een weg doorheen de menukaarten van GT Café. De vakkundige uitleg die je steeds krijgt bij elke autocollectie die je verzamelt vind ik enorm leutig. Elke dag pieren de nog steeds geplastificeerde hoesjes van Elden Ring en Dying Light 2: Stay Human wat intenser naar me, maar ze moeten dus nog even geduld uitoefenen.

Op Netflix is het ongeduldig wachten op de nieuwe afleveringen van Better Call Saul. In de tussentijd geef ik Taboo een kans: Tom Hardy zie ik altijd wel graag bezig.


auron_sagara

Hoppa, wederom weekend. Ik had het nooit gedacht, maar Fortnite heeft me goe bij mijn sjokadezen. Sinds Bob den Bouwer de werf heeft verlaten, vind ik het echt plezant om te spelen. Tunic heeft me ook enorm in de ban, en ik ga dan ook proberen dit weekend de review te schrijven.

Eindelijk terug FACTS, dus zaterdag ben ik daar toch wel geruime tijd. Het is ondertussen al een jaar of drie geleden dat ik nog eens kon gaan (door een bepaalde pandemie), en het is ineens een bijzondere editie, want mijn dochter gaat voor de eerste keer mee. Haar Anime -en Manga liefde zal op hol slaan.

Dit weekend zit ik ook gegarandeerd voor de buis met het hele gezin, want dan is het toch wel 1 van de meest maffe sportevenementen van het jaar. Wrestlemania 38, wat kijk ik zo uit naar de match tussen Brock Lesnar en Roman Reigns. De twee kampioenen van elke show tegenover elkaar in een -winner takes all-match, stupendous is het.


Lazlo

Nee, ik ben nog lang niet klaar met Horizon: Forbidden West. Ik ben echt alle hoeken van de game aan het uitkammen en trek op een slakkengang door het spel. En dat heb ik me nog geen seconde beklaagd, want het verboden westen is een spelwereld die schreeuwt om verkend te worden. Mocht het nog niet duidelijk zijn: de nieuwste Horizon is een klepper die iedere PlayStation-gamer moet gespeeld hebben.

Maar er zijn kapers op de kust. Tegen persoonlijke verwachtingen in heb ik behoorlijk impulsief Elden Ring in huis gehaald. Soms kom je zo van die deals tegen waar je geen nee tegen kan zeggen, weet je … Ook in F1 2021 zullen de nodige laps gereden worden. Onder andere op Monza, waar ik in pole mag starten na een verbluffende qualification session. En ja, ook vandaag staan de nieuwste aflevering van Severance en Servant op het menu. Maar dat dat topreeksen zijn, zijn jullie intussen wellicht beu gehoord, right?


Yakkoi

Ik kan het nog steeds niet goed geloven, maar eindelijk heb ik Elden Ring uitgespeeld. Na 156 uur en iedere area en boss uitgekamd te hebben, wordt het nu tijd om af te kicken van mogelijk de beste game die ik ooit gespeeld heb. Wat een festijn om je nieuwsgierigheid beloond te zien worden met enkele van de mooiste vista’s die ik ooit in gaming heb meegemaakt, en daaraan toegevoegd bosses die tot m’n favoriete aller tijden behoren!

Na Elden Ring is het moeilijk om met iets anders te beginnen, maar na lang wik en wegen heb ik geopteerd om Nioh 2 nog een kans te geven. Ik vermaakte me eerder goed met de game, maar heb deze toch nog niet weten uit te spelen.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.