Wijzen recente Bioshock Infinite-updates op next-gen upgrade of Steam Deck-ondersteuning?

Als er een gamereeks is die iedereen moet gespeeld hebben, dan is dat wel BioShock. Of nummertje 4 ooit komt? Sommigen zeggen van wel, anderen dan weer van niet. Wat wel vreemd is, is dat de laatste telg in de reeks, Infinite, de voorbije dagen flink wat upgrades kreeg. Waarom?

Bioshock Infinite krijgt dan wel geen echte updates meer maar toch blijft de game ondersteuning krijgen in de vorm van kleine bug fixes en tweaks aan de back-end systemen, zoals logistiek met betrekking tot databestanden en de prioriteiten in welke batches van bestanden worden geplaatst op de harde schijf van een gamer wanneer het spel is geïnstalleerd.

Ook op Reddit ging dit gegeven niet onopgemerkt voorbij. Zo stelden sommige gebruikers vast dat de game, alleen al deze maand, in het totaal maar liefst 9 updates kreeg. Ter vergelijking: in 2021 waren er dit, over het hele jaar, slechts 7.

Voldoende reden voor heel wat gebruikers om te vermoeden dat er een next-gen patch zit aan te komen of om de compatibiliteit tussen het spel en de nieuwe Steam Deck te garanderen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)