We kennen de reden waarom Master Chief zijn helm afzet in de Halo-serie

Halo Infinite

Ik heb de Halo-reeks op Streamz nog niet bekeken, en ik ga dat waarschijnlijk ook niet doen. De reden? Ik wil niet weten hoe Master Chief eruitziet zonder helm. Dat zou voor mij het hele mysterie rond zijn personage wegnemen. Toch doet hij het en 343 Industries vertelt nu waarom.

Toen mijn zoon gisteren naar de eerste aflevering keek, en het moment aangebroken was waarop Chief zijn helm af neemt hoorde ik heb roepen “OMFG dat hebben ze goed verneukt”. Was ik even blij dat ik niet mee aan het kijken was met hem…

Volgens 343 Industries, de studio achter de recente Halo-games, moeten we dit zien als “een mission statement“.

Dat vertelt 343 Industries community writer Alex Wakeford in een uitgebreide blogpost op de website van de studio.

Voor fans van ons uitgebreide universum, die The Fall of Reach en andere media rond de Master Chief hebben gelezen, is het afzetten van de helm iets waar ze eigenlijk wel aan gewend zijn – onze literatuur en comic-formats hebben dat soort verhalen mogelijk gemaakt,”

Dit spannende moment zet de toon voor een nieuw Halo-verhaal dat in de komende acht afleveringen verteld zal worden over identiteit en zelfontdekking; over systemen en moraliteit, en aan wie je loyaal bent (of dat nu aan jezelf is, je verleden, je collega’s, je overtuigingen); en over wat het – in de omstandigheden van de Zilveren Tijdlijn – echt betekent om mens te zijn.”

Ik ben toch niet overtuigd. Dit alles om MC zijn menselijke kantje te laten zien?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)