Het mysterieuze The Stanley Parable: Ultra Deluxe verschijnt 27 april op consoles

Stel je voor dat je op een dag op kantoor of op je werk zit, en dat al je collega’s in rook zijn opgegaan. Hoe zot zou dat zijn? Misschien ben je wel blij dat je van sommige collega’s ‘verlost’ bent, alle begrip daarvoor, maar je zal je toch afvragen wat er gebeurd is.

Vanaf 27 april kan je dit fenomeen aan den lijve ondervinden met de release van The Stanley Parable: Ultra Deluxe op pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S én Nintendo Switch.

Persoonlijk hou ik wel van dit genre waarvan er toch reeds wat unieke games verschenen zijn. Ik denk dan bijvoorbeeld aan What Remains of Edith Finch of The Vanishing of Ethan Carter om er twee op te noemen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)