Games op dag van release aanbieden via PlayStation Plus is niet goed voor de kwaliteit zegt PlayStation-baas

PlayStation Now Plus

Gisteren maakte PlayStation bekend wat we van het vernieuwde PlayStation Plus en PlayStation Now mogen verwachten. En iedereen had gelijk, de belangrijkste feature van Xbox Game Pass ontbrak: namelijk het aanbieden van exclusives op dag van launch.

Een gemiste kans vind ik persoonlijk maar volgens de grote baas van PlayStation, namelijk Jim Ryan, is daar een goede reden voor: de impact op de kwaliteit van de games.

Daarover vertelde hij onder andere het volgende in een interview met gaming business website Gamesindustry.

“We hebben het gevoel dat we in een goede opwaartse spiraal zitten met de studio’s, waar de investering succes oplevert, die weer meer investeringen mogelijk maakt, die weer meer succes opleveren. Wij houden van die cyclus en we denken dat onze gamers van die cyclus houden.

Onze eigen games in deze dienst stoppen, of een van onze diensten, als ze uitkomen… zoals je weet, is dit niet een weg die we in het verleden zijn ingeslagen. En het is niet een weg die we gaan bewandelen met deze nieuwe service. We denken dat als we dat zouden doen met de games die we bij PlayStation Studios maken, die opwaartse spiraal doorbroken zou worden. De investeringen die we in onze studio’s moeten doen, zouden niet mogelijk zijn en we denken dat het domino-effect op de kwaliteit van de games die we maken, niet iets zou zijn wat gamers willen.”

Heeft de man gelijk of niet? Over het vernieuwde PlayStation Plus lees je alles in dit artikel.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Games op dag van release aanbieden via PlayStation Plus is niet goed voor de kwaliteit zegt PlayStation-baas'

  1. Lijkt mij toch wel helemaal onterecht. Dit bewijst Microsoft met halo infinite (beste halo in jaren), Forza horizon 5, outer worlds, psychonauts 2… Inderdaad een gemiste kans

Reacties zijn gesloten.