Dit is het antwoord van Microsoft op Sony’s vernieuwde PlayStation Plus en PlayStation Now

Xbox Game Pass

Zoals te verwachten viel heeft het niet lang geduurd voor Microsoft zou reageren op het grote Sony-nieuws gisteren. Hoe Microsoft reageerde? Dat zie je hieronder natuurlijk.

Natuurlijk vertrok PlayStation van de kracht van het huidige PlayStation Plus en PlayStation Now om met een nieuwe combo op de proppen te komen. En natuurlijk wordt deze vergeleken met Microsofts Xbox Game Pass.

Op het eerste gezicht lijken de twee op elkaar. Een mix van klassieke en nieuwe games voor een maandelijks bedrag, plus de mogelijkheid om bepaalde titels op een pc te streamen? Maar toch heeft Microsoft met die speelbare exclusives op launch dag nog steeds een dikke(re) troef in handen vinden wij, en vele anderen met ons.

Want één ding is zeker: verwacht geen exclusives op dag van launch op Sony’s vernieuwde service. Dat maakte de grote baas heel duidelijk.

En er is nog een verschil: de benadering van klassieke games. Xbox Game Pass heeft een bibliotheek met games die helemaal teruggaan tot de originele Xbox, toegankelijk via een Game Pass-abonnement. Maar je hebt geen Game Pass-abonnement nodig om klassieke games te spelen. Als je een oudere Xbox-titel bezit, kun je die spelen op Xbox One of Xbox Series X/S, ongeacht je status als Game Pass-abonnee.

Bij Xbox Game Pass laten ze het alvast niet aan hun hart komen en steunen ze Sony(s nieuwe initiatief. Alhoewel een beetje cheeky…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

3 gedachten over “Dit is het antwoord van Microsoft op Sony’s vernieuwde PlayStation Plus en PlayStation Now

  1. Toch wat rare reacties gelezen op Twitter, raar voor mij dan 🙂
    Na het bekend maken vd Spartacus inhoud wist ik wel dat fanboys er geen graten in zou zien terwijl ze de tegenpartij, wat ze ook aanbieden, als “slecht” blijven zien. En opmerkingen als “wij supporten de devs” door de volle pot te betalen + PS taks. Nu, voorlopig support MS de devs en kunnen Xbox spelers daar van genieten. Sterk dat men multinationals wil supporten omdat dat die AAA games anders niet genoeg kapitaal/kwaliteit zouden kunnen behouden. Feit is wel dat wanneer PS only fans die kas blijven spijzen en Sony zou dom zijn om een Day One label te gebruiken wanneer men mensen heeft die blijkbaar geen betere service of zelfs graag Day One titels willen spelen zonder daar een groot duit voor uit te geven. Dat is net waar concurrentie voor bedoeld is tussen bedrijven. Lijkt alsof elk van hen een enorm kapitaal aan aandelen in hun bezit hebben 🙂 De ene maakt de andere beter en men krijgt betere aanbiedingen. Zot dat er mensen zijn die dat net niet willen blijkbaar want zij zien dat als een plustpunt? Nu is het aan MS om hun console exclusives, enkel als ze volledig top zijn, uit te brengen.Zelf hou ik van de meeste PS exclusives maar kan er geen €80 aan geven als ik zie wat MS voor gamers doet. Diezelfde mensen doen ook alsof Xbox gamers geen games meer kopen terwijl ik net hoor dat ze meer games spelen en dan net andere games gaan kopen omdat die niet in GP zitten.

  2. Persoonlijk vind ik ook dat Xbox betere troeven in handen heeft. Playstation abo is gewoon een merge van Now & Plus zonder enige bijkomst, zelfs geen concrete beloftes van uitbreiding of dat uiteindelijk de hele PS1, PS2 en PS3 catalogus beschikbaar zal zijn. Ik vind Playstation tegenwoordig een hype. Ze hebben een paar goede exclusives, maar hun klantgerichtheid is wel enorm verminderd vind ik met de jaren terwijl Xbox het nu andersom doet, met succes!

  3. Als consument is de rebranding van PS+/PSNow een teleurstelling (BC/en nog steeds cloud saves achter een paywall + geen PS3 emulatie op PS5). Mensen kunnen het toch niet laten deze dienst te vergelijken met GP en dat het zelfs goedkoper is. Ze vergeten natuurlijk dat wanneer ze deze dienst nemen nog steeds hun exclusieve game moeten aanschaffen bij dit abo. Niet echt impressive! Als dit het is wat het hele brainstorming teweeg heeft gebracht tijdens het opwaarderen van dit project…
    Hopelijk was dit niet de uiteindelijke aankondiging en gaan ze terug naar de tekentafels om het een en ander aan te passen. Day One titels & 3rd party titels (Day One of na een paar maanden) zijn het grootse voordeel/pluspunt van GP imo. Ik had ergens wel gehoopt dat ze wat meer wilden concurreren maar miss is die groep minder groot. Zij die niet meerdere games spelen (enkel Fifa, COD, …) & zij die niet wachten op Day One titels en minstens 6 maanden kunnen wachten op een korting. Toch benieuwd hoe het binnen 2-3 jaar gaat zijn wanneer Xbox wat 1st party titels gaat beginnen uitbrengen. Het enige wat MS moet doet is een strenge Q&A toepassen zoals ze dat bij Nintendo en in de tweede plaats bij PS doen. Mijn PS abo zal ik waarschijnlijk nooit meer verlengen als dit hun nieuwe protocol wordt. Ben al wat aan het aanpassen aan geen fysieke games meer aan te schaffen, tenzij het kan en goedkoper is (en geen code in een doosje is). Ik hou mijn hart vast wanneer de servers sluiten en onze fysieke games geen nut meer hebben tenzij als onderzetter. GT7 zegt mij dat men bij Sony niet echt goed bezig is met nieuw games uit te brengen die steeds online mogelijkheden nodig hebben (SP mode) + DRM. Ook MS heeft dit probleem. Als de servers uitgaan zou het bij wet verplicht moeten worden dat je je de games kan spelen zonder internet en met de laatste update..
    Sony heeft wel VR dat ze tot een grotere hoogte kunnen brengen, iets wat MS niet heeft. Maar de “gamers” zien het potentieel van GP, een fervente PS only player is snel tevreden met wat Jim Ryan ze zal aanleveren en lijken meer interesse te hebben in de plastieke doos die hun games afspeelt. Sony is ook nog steeds bezig met acquisities waar geen haai naar kraait maar MS met ActBliz komt het doemdenken meteen (ze is groot maar overall geen monopolie tenzij men aan het Cloud gamen denkt miss).

Reacties zijn gesloten.