“PlayStations Spartacus zal Xbox Game Pass’ belangrijkste feature niet hebben”

PlayStation 5

Met wat geluk krijgen we deze week de eerste informatie en onthulling te zien van PlayStations antwoord op Xbox Game Pass. Al zal, volgens Bloomberg, Xbox Game Pass belangrijkste feature ontbreken.

Laat ons eerst even beginnen met de prijzen van de verschillende mogelijkheden. Toch wel belangrijk als je een keuze moet maken. Er zouden namelijk drie tarieven komen, zijnde Essential (10 euro), Extra (13 euro) en Premium (16 euro). Dat is toch, als je het mij vraagt, duurder dan Game Pass.

Wat krijg je dan? Premium biedt gratis trials voor games van de eerste generatie, toegang tot klassieke titels en de mogelijkheid om de meeste games te spelen die momenteel beschikbaar zijn via de PlayStation Now-bibliotheek. Extra is kort door de bocht PlayStation Plus zoals we dat kennen mét PlayStation Now, en Essential is het gewone PS Plus: maandelijks gratis games, toegang tot online spelen en kortingen, enzovoort.

Maar volgens Bloomberg zal Spartacus één grote troef niet hebben: en dat is de mogelijkheid, zoals dat bij Xbox Game Pass wel het geval is: Day One access voor first-party releases.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)