Vampire: The Masquerade – Swansong-video gaat dieper in op de RPG-mechanics van de game

Vampire: The Masquerade - Swansong

Vampire: The Masquerade – Swansong is ontwikkeld door Big Bad Wolf, dezelfde studio die eerder The Council maakte. Beide games delen hetzelfde DNA: het Narrative RPG-genre dat Big Bad Wolf creëerde.

In Vampire: The Masquerade – Swanson, een videogame-versie van de pen-and-paper-game, besturen spelers drie helden met elk hun eigen personage-sheet. Door hun keuzes geven ze vorm aan de stats van hun personages. Met behulp van hun Skills, kunnen spelers bijvoorbeeld sloten openen, personages intimideren of hints krijgen voor efficiëntere keuzes. Hoe bedrevener een personage is in een Skill, hoe meer mogelijkheden spelers krijgen.
 
Naast deze Skills beschikken de helden ook over vampierkrachten die Disciplines worden genoemd. Zo kan Galeb, de oudste van de 3 helden, Fortitude gebruiken om fysieke aanvallen en Disciplines van NPC’s te weerstaan. Emem, de stijlvolle koningin van de nacht, kan Celerity gebruiken om gebieden te betreden die anders ontoegankelijk zijn. De hyper-sensitieve Leysha, die op de voet wordt gevolgd door haar dochter Halsey, kan haar aanwezigheid verhullen met Obfuscate… en met genoeg ervaringspunten zelfs fysieke objecten voor speurende ogen verbergen.
 
Door de personage-sheets naar eigen voorkeuren aan te passen, krijgen spelers vele opties. Maar als ze op een enkele speelstijl focussen, ontwikkelen ze Talents, een soort permanente bonussen. Hoe vaker ze een Skill of Discipline gebruiken, hoe groter hun kansen op succes. Traits zijn positieve of negatieve effecten die worden beïnvloed door het slagen of falen van je acties, of door bepaalde keuzes.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)