Nintendo Switch krijgt mappenstructuur voor games in nieuwste update

Nintendo Switch OLED

Ik ben nog steeds een enorm grote fan van mijn Nintendo Switch. De mogelijkheid om zowel onderweg als op mijn televisie te gamen is echt wel een dikke plus, maar ook de vele exclusieve games zijn en blijven een troef.

De interface van Nintendo’s hybride console kan mij minder bekoren. Van zodra je een ietwat deftige gamecatalogus bijeen hebt, is het niet altijd een evidentie om de game die je wil spelen terug te vinden en om wat structuur in je collectie te houden.

Met update 14.0.0 voegt Nintendo eindelijk een van de meest gevraagde features toe: de mogelijkheid om games te ordenen in afzonderlijke mappen of groepen zoals Nintendo de feature zelf noemt.

Je kan in totaal 100 verschillende groepen maken waarin je telkens 200 games in kwijt kan. Dit zijn enorm hoge aantallen, waardoor je jezelf niet snel gelimiteerd zal voelen om de structuur die jij wil toe te passen. Op de website van Nintendo lees je hoe je groepen aanmaakt.

Daarnaast heeft het Japanse bedrijf ook het maximale volume van aangesloten Bluetooth-headsets verhoogt en pas je het volume van deze headsets nu ook aan via de knoppen op de console zelf.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.