(Voor altijd) gedaan met bouwen in Fortnite?

Zelf heb ik een flinke poos Fortnite gespeeld. Dit tot ik besefte dat ik er te veel tijd in aan het steken was. En bouwen? Dat deed ik amper of zelden. Af en toe eens een muurtje maar geen forten of torens die tot in de hemel reikten. Maar dat bouwen, dat is nu gedaan, en dit voor iedereen…

Epic Games heeft namelijk besloten om de bouw feature te verwijderen uit de main modus van Fortnite. Gedaan dus met het hakken van bomen, het kappen van stenen, enzovoort.

Maar waarom dan? Blijkbaar was het bouwen ook niet zo populair voor iedereen. Sommigen vonden dat dit de combat in de weg stond. Reden genoeg voor Epic om in te grijpen bij de start van het nieuwe seizoen.

De studio heeft besloten om het bouwen uit te schakelen in Fortnite Chapter 3 Season 2. In een seizoensupdate blogpost schrijft Epic Games: “Bouwen is weggevaagd!

Om het nieuwe gebrek aan cover te compenseren, heeft Epic een nieuwe Overshield-functie toegevoegd aan Fortnite. Deze verschijnt bovenop je normale Shield en Health. “Het Overshield is je eerste verdedigingslinie: voordat je Shield en Health een klap krijgen, is het je Overshield dat zal barsten. Je Overshield zal nog steeds herstellen als het helemaal tot 0 daalt,” lezen we in de patch notes.

De standaard bewegingssnelheid is ook verhoogd in dit nieuwe seizoen, net als de nieuwe, snellere sprint.

Geen Bob de Bouwers meer dus, maar gewoon lekker knallen! Voor mij misschien toch een reden om nog eens terug te keren naar Fortnite.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over '(Voor altijd) gedaan met bouwen in Fortnite?'

  1. Dit gaat niet definitief verdwijnen… in het spel moet je quests uitvoeren om het bouwen terug te “winnen”…

Reacties zijn gesloten.