Ubisofts gloednieuwe cloud-gebaseerde game engine Scalar zal ongeziene spelwerelden op onze schermen toveren

Open-spelwerelden worden alsmaar groter, indrukwekkender, gedetailleerder en zo kan ik nog even doorgaan. Maar ook voor de huidige game engines zijn er grenzen. Hoog tijd om met een nieuwe engine op de proppen te komen dus. In Ubisofts geval gaat deze door het leven als Scalar.

De studio zegt het volgende over deze technologie: “Ubisoft Scalar zal de kracht en flexibiliteit van cloud computing ontsluiten voor de game engines van het bedrijf.

Spelers zullen minder afhankelijk zijn van hun hardware om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Het zal, weeral volgens Ubisoft “spelers de inherente vrijheid en voordelen van een cloud-native ervaring bieden om de games van morgen aan te drijven.

Ubisoft zegt dat het systeem elk onderdeel en systeem onafhankelijk in de cloud kan plaatsen. Denk hier onder andere aan zaken zoals AI, audio en physics om meteen een paar belangrijke aan te halen.

Momenteel is de studio trouwens druk in de weer met het ontwikkelen van een game die zal draaien op deze technologie. Het zou hier zelfs gaan om een nieuwe IP. Deze zal volgens Ubisoft “de technologie ten volle benutten om een ervaring te bieden op een nooit eerder geziene schaal.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)