Starship Troopers – Terran Command verschuift naar 16 juni 2022

Ik vind Starship Troopers, en ook de CGI-reeks trouwens, nog steeds cool om naar te kijken. Het is dan ook met veel interesse dat ik uitkijk naar deze RTS in het Starship Troopers-universum. Maar ik zal iets langer moeten wachten. (Waar blijft trouwens die FPS in datzelfde universum?)

Slitherine Games en The Aristocrats hebben vandaag aangekondigd dat Starship Troopers – Terran Command uitgesteld zal worden ten opzichte van de oorspronkelijke releasedatum van 31 maart. De nieuwe en definitieve lanceringsdatum wordt 16 juni 2022. Al weten we allemaal dat het woord definitief niet altijd definitief is in gamesland.

Het team gaf daarover onderstaand statement vrij via mail:

“We weten dat velen deze aankondiging teleurstellend zullen vinden en we verontschuldigen ons daarvoor. We denken echt dat een paar maanden extra tijd om het spel verder op te poetsen en bugs te verhelpen een groot verschil zal maken.

We zijn van plan een afgewerkt en gepolijst spel af te leveren, en het is heel belangrijk voor ons dat je vanaf dag 1 ten volle kan genieten van het spel, zonder dat er problemen zijn die je plezier bederven of zonder te moeten wachten op toekomstige patches of hotfixes.

Het spel is nu inhoudelijk compleet en alle resterende ontwikkelingstijd zal volledig gericht zijn op het verfijnen van wat er al is. We kunnen niet wachten om meer te onthullen, en we zijn van plan om je veel te laten zien in de maanden voorafgaand aan de lancering in juni.”

Het woordje bugs zou dat pun intended zijn?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)