Hackers beschadigen save files van Elden Ring-spelers op PC

Elden Ring

Zelf ben ik dit weekend voorzichtig begonnen aan Elden Ring en mijn al even voorzichtige aanpak werkt wel. Wie zeker voorzichtig moet zijn dezer dagen, zijn gamers die het spel op pc spelen.

Op Reddit duiken er namelijk heel wat verhalen op van spelers die melden dat ze het slachtoffer zijn geworden van hackers. Deze zouden namelijk een hack gevonden hebben die pc-gamers in een eindeloze death loop kan sturen.

Een hacker zal je spel binnendringen en een specifieke ability gebruiken die Elden Ring laat crashen. Als je je save opnieuw laadt, valt je personage constant dood neer.

Tip van het huis: je kan voorlopig, tot deze exploit gefixt is, maar beter offline spelen denk ik dan?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)