“Shadow Warrior 3 is een ideale first-person shooter waar je niet al te veel bij moet nadenken”

Lo Wang, die we maar al te graag omschrijven als de Chinese Deadpool, is klaar voor een nieuw avontuur. De vraag was echter of wij daar wel voor klaar waren…

Waarom Wel?

Old-school amok maken

Net zoals in voorgaande games kruipen we terug in de huid van Lo Wang, die na zijn voorgaande avonturen (nvdr: die je niet persee hoeft te hebben gespeeld) er een klein accidentje aan heeft overgehouden. Zo wist hij een eeuwenoude draak terug in de wereld te roepen en lijkt alle hoop nabij. Zelf slaagt hij er niet in het mythische wezen te verslaan en schiet er niemand meer op de planeet over om hem van de nodige raad te voorzien. Tot hij echter hulp uit onverwachte hoek krijgt en enkele oude bekenden terug opduiken. Aan jou nu om met Lo Wang, zijn katana én een reeks nieuwe snufjes de vele demonen (en uitendelijke mythische draak) een kopje kleiner te maken!

Naast zijn welgekende katana en pistool, is Lo Wang ook heer en meester in het ‘dual wielden’ en krijg je level na level ook nieuwe wapens in de schoot geworpen. In Shadow Warrior 3 flitst het ene beeld na het ander en spat de razendsnelle actie van het scherm. Moeilijk is de game dan ook niet; alle demonen die in je weg komen te staan, mag je van het beeldscherm knallen. En dat knallen gaat deze keer ook gepaard met zogenaamde Finishers; is je balkje vol (door orbs op te rapen en vijaden neer te schieten), dan kan je door beide triggers in te drukken tegenstanders Mortal Kombat-gewijs van kant maken. Verfrissend? Zeker!

Oneliners

Tussen al het knallen en hakken door zal je bepaalde opdrachten kunnen vervullen die je, naast de occiassionele orbs die je pad zullen kruisen, upgrades vrijspelen en zowel Lo Wang als zijn wapens sterker maken. Het enige waar hiij echter geen hulp bij nodig heeft, is het voeren van dialogen. De praatgrage Chinees doet niks liever dan cheesy oneliners uitspuwen en grof taalgebruik te bezigen. Lekker old-school en vol humor als je het ons vraagt, zeker als we terugdenken aan die goeie oude tijd van Duke Nukem.

Waarom Niet?

Repetitief

Het is moeilijk onder stoelen of banken te steken, maar Shadow Warrior 3 is een rechtoe rechtaan first-person shooter die je in één rechte lijn richting de credits loodst. Na een zevental uur zit Lo Wangs avontuur er reeds op en heb je het gevoel dat er toch iets meer in zat. Begrijp ons niet verkeerd, er is niks mis met een lekkere, eenvoudige shooter (die missen we soms maar al te vaak), maar Shadow Warrior 3 rijgt de levels aan een sneltempo aan elkaar waardoor er nooit geen rustmoment komt. Wat afwisseling kon de game zeker gebruiken, want na vijf soorten vijanden tegen het lijf te hebben gelopen, heb je ze allemaal gezien en begint de game per level meer repetitief te worden. Dan helpt het wall runnen en je grappling hook moeten gebruiken (dat reeds in de vorige titel werd geïntroduceerd) helemaal niet.  

VERDICT

7

Shadow Warrior 3 is een ideale first-person shooter waar je niet al te veel bij moet nadenken, maar je ook niet al te veel van moet verwachten. Breinloos vertier, beter kunnen we het niet omschrijven.

Pluspunten
+ Old-school
+ Finishers
+ Oneliners, droge dialogen

Minpunten
– Repetitief
– Weinig of geen diepgang

Shadow Warrior 3
Beschikbaar vanaf 01/03/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / Xbox One / PC
Gespeeld op PS4
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.