Bendes gebruiken games en consoles om jongeren aan te zetten drugs te smokkelen

Net zoals in de echte wereld lopen er ook in de virtuele werelden heel wat mensen met slechte bedoelingen rond. En heel wat van die mensen hebben nu verschillende manieren gevonden om jongeren te betrekken bij hun vieze zaakjes.

We weten allemaal dat heel wat games uit hun voegen barsten door microtransacties en in-game stores waar je echt geld nodig hebt om dingen te kopen. Maar niet alle jongeren beschikken natuurlijk over een budget om die zaken daadwerkelijk aan te kopen. Een gat in de markt voor misdadigers.

Zij gamen gewoon mee, en betalen af en toe eens een skin of iets anders voor bepaalde jongeren waarmee het online ‘klikt’. Na verloop van tijd echter willen die kerels daar natuurlijk iets voor terug, en dan zit de jongere gevangen in het net…

De Children’s Society, die nauw samenwerkt met de Britse transportpolitie om het probleem onder de aandacht te brengen, heeft verklaard dat jongeren door de druk om de onlinetrends te volgen, kunnen worden gedwongen om drugs door het hele land te vervoeren.

De organisatie zegt daar het volgende over: “Groomers praten met jongeren via online-gamingplatforms en sociale media. In het begin zal de misdadiger zich richten op een kind en trakteren op wat het nodig heeft in de gaming community. Dat kunnen nieuwe skins zijn, of gamecredits“, zegt Marianne Head, preventiemedewerker bij The Children’s Society. “Als ze hen eenmaal aan de haak hebben geslagen en hen iets hebben gegeven, gaan de bendes over op het testen van loyaliteit en kijken ze hoe ver dat kind wil gaan voor de relatie. Van daaruit bouwt het zich op en bouwt het zich op tot de jongere lage misdaden pleegt, tot hoge misdaden. Ze zitten in de val.

Toch maar even opletten of in de gaten houden waar je kinderen mee bezig zijn online denk ik dan… Of het in ons land zo’n vaart loopt weet ik niet, maar het is toch iets om bij stil te staan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)