Sniper Elite 5 verschijnt op 26 mei

Ik ben absoluut fan van games waarin snipen centraal staat. Geen hectische toestanden, maar rustig sluipen, mijn target in de gaten houden, en op het juiste moment ongezien de trekker overhalen. Bam! Dat zal je leren mofo!

Ik heb alle Sniper Elite-games met heel veel plezier uitgespeeld en ik kijk dan ook wel uit naar de release van Sniper Elite 5. En ik moet niet zo heel lang meer wachten aangezien de game op 26 mei in de rekken ligt.

Deze nieuwe game in de franchise kan nu ge-pre-orderd worden en verschijnt tegelijk voor Xbox Game Pass, Xbox One, Xbox Series X|S en PlayStation 4 & 5, Epic, Steam en Windows Store. Om de aankondiging te vieren is een nieuwe Sniper Elite 5-trailer uitgebracht.

De nieuwe trailer onthult details over de verhaallijn en de hoofdpersonages die in Sniper Elite 5 verschijnen. In de game ontdekt de elite-schutter Karl Fairburne een complot met de naam Operation Kraken, waarmee de nazi’s het tij van de Tweede Wereldoorlog willen keren.

Karl moet al zijn vaardigheden gebruiken om informatie over de plannen te verzamelen en ervoor te zorgen dat ze nooit uitgevoerd worden. Daarvoor moet hij het opnemen tegen het meesterbrein achter het complot, Abelard Möller, een Axis Obergruppenführer, die koste wat kost moet worden gestopt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)