Xbox Series X/S verkocht voor het eerst in februari meer dan PS5 in Europa

Xbox Series S

Een mens zou het niet geloven, maar voor het eerst sinds lange tijd is Microsoft/Xbox er in geslaagd om beter te doen dan PlayStation 5. En dit zowel in Noord-Amerika als Europa.

Deze bescheiden overwinning voor Microsoft is te danken aan de Xbox Series S die nog relatief beschikbaar is vergeleken met Series X of PlayStation 5.

Daarbovenop moeten we hier ook nog aan toevoegen dat de consoleverkoop in februari in zijn geheel is gedaald als gevolg van problemen met de verkrijgbaarheid. Dewelke dan weer te wijten is aan een tekort aan chips. Iets wat er niet op zal beteren de komende maanden.

Volgens de NPD Group daalde de verkoop van Noord-Amerikaanse hardware in februari met 27 procent jaar-op-jaar en was de situatie in Europa nog slechter. Dit met een daling van de consoleverkoop met 32 procent.

Hoewel de Xbox Series X/S de PS5 versloeg, was de echte winnaar van de maand Nintendo’s Switch. Microsoft heeft dan wel een veldslag gewonnen, de oorlog zelf is nog lang niet uitgevochten…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)