Praga legt op Radio 1 uit welke impact de oorlog in Oekraïne heeft op de wereldwijde gamesindustrie

Gisteren mocht onze eigenste Praga het komen uitleggen in het populaire duidingsprogramma De Wereld Vandaag op Radio 1.

De oorlog in Oekraïne heeft niet alleen gevolgen voor de gamers daar, maar ook Russische gamers worden door Westerse sancties getroffen.

Maar ook wij zullen de impact van de oorlog voelen. Want Oekraïense bedrijven die het neon leveren voor de computerchips in games liggen momenteel stil, waardoor we hoogstwaarschijnlijk met nog meer leveringsproblemen te kampen zullen krijgen.

Op de website van Radio 1 kan je het volledige interview met Praga opnieuw beluisteren.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.