Ontwikkelaar past titel STALKER 2 aan na Russische inval in Oekraïne

S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL

De Oekraïnse ontwikkelaar GSC Game World, gevestigd in het geviseerde Kiev, heeft beslist op de titel van de tweede STALKER-game aan te passen.

Waar de ondertitel van de game voorheen Heart of Chernobyl was, staat er sinds vandaag op Steam een andere subtitel te lezen: Heart of Chornobyl.

Dit lijkt op het eerste zicht een typfoutje, zeker omdat de banner nog de vorige subtitel toont, maar het is een weloverwogen beslissing zo blijkt. Want Chornobyl is de Oekraïnse schrijfwijze van de stad waar de kerncentrale op 26 april in 1986 ontplofte.

Het is op dit moment ook onduidelijk of de vooropgestelde releasedatum van 8 december gehaald zal worden. Want eerder gaf GSC Game World al aan om logischerwijs de focus te leggen op de veiligheid van hun werknemers en familie.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Ontwikkelaar past titel STALKER 2 aan na Russische inval in Oekraïne'

Reacties zijn gesloten.