Je kan nu Windows installeren op je Steam Deck

Steam Deck

Als je er al eentje in je bezig hebt althans. Want Valve heeft nu ook Windows-drivers uitgebracht voor hun draagbare PC-console.

Voordat je in algehele hoerastemming gaat, moet ik toch wel wat kanttekeningen maken. Zo is de installatie in eerste instantie niet heel simpel omdat je de verschillende drivers manueel moet gaan downloaden van de supportpagina.

Maar het belangrijkste is dat je het huidige besturingssysteem moet verwijderen omdat de Steam Deck op dit moment overweg kan met maar één OS. Bovendien wil de Steam Deck enkel werken met Windows 10.

Bovendien is er nog een probleem met de audiodrivers waardoor de interne speakers en de output via de 3,5mm-jack niet werken. Wil je dus van de audio van je games genieten, zal je over moeten schakelen naar een bluetooth-headset of -speaker.

Dat klinkt dus allesbehalve gebruiksvriendelijk en dat wordt ook pijnlijk duidelijk in de video die Linus Tech Tips online plaatste.

Er is duidelijk nog werk aan de winkel bij Valve…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.