Elden Ring is de grootste nieuwe IP in Europa sinds 2016

Elden Ring

Mogen we zeggen dat Elden Ring dé hype is van het moment? Ja! Dat mogen we. Niet meer dan normaal dus dat de game het ontzettend goed doet qua verkoopcijfers.

Elden Ring doet het overal ontzettend goed en stoot hiermee Ubisofts The Division, release in 2016, van de troon als grootste nieuwe IP.

Volgens GamesIndustry is Elden Ring niet alleen de grootste nieuwe IP sinds 2016, maar ook de grootste game lancering sinds Call of Duty: Vanguard in november 2021.

Opvallend is ook dat het overgrote deel van de verkopen op pc is geweest, namelijk 44 procent van het totaal aantal verkopen. De verkoop op PlayStation 5 is goed voor 27 procent, Xbox voor 16 procent en PlayStation 4 voor 13 procent.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)