Dungeons & Dragons Gold Box Classics komt later deze maand naar Steam

Dungeons & Dragons

Dragonlance, Ravenloft, Eye of the Beholder, Forgotten Realms, Dark Sun….voor fans van Dungeons & Dragons en PC RPGs, roepen deze namen onmiddellijk herinneringen op aan fantastische avonturen in gevaarlijke kerkers, vampier-besmette landen, en post-apocalyptische werelden.

De Gold Box PC games, gebaseerd op deze werelden en andere, worden decennia na hun originele release nog steeds gezien als de RPG gaming ervaringen bij uitstek.

Nu heeft uitgever SNEG geweldig nieuws aangekondigd voor fans van de Gold Box series: ze komen op 29 maart naar Steam. Niet alleen dat, maar veel van de games zullen worden uitgebreid met companion apps, een unified launcher en character party transfer tool, en aangepaste DOSBox updates.

De volgende spelcollecties zullen op 29 maart 2022 beschikbaar zijn via Steam:

 • Forgotten Realms: The Archives Collection One (Eye of the Beholder I, II, and III)
 • Forgotten Realms: The Archives – Collection Two (Curse of the Azure Bonds, Gateway to the Savage Frontier, Hillsfar, Pools of Darkness, Pool of Radiance, Secret of the Silver Blades, Treasures of the Savage Frontier, en Unlimited Adventures)
 • Forgotten Realms: The Archives – Collectie drie (Dungeon Hack, Menzoberranzan)
 • Krynn-reeks (Champions of Krynn, Death Knights of Krynn, The Dark Queen of Krynn)
 • Dark Sun-reeks (Shattered Lands, Wake of the Ravager)
 • Ravenloft serie (Strahd’s Possession, Stone Prophet)
 • D&D Stronghold: Kingdom Simulator
 • Al-Qadim: The Genie’s Curse

SNEG zal een aantal extra bonussen aan de spellen toevoegen, waaronder:

 • Een speciale Gold Box launcher, die het makkelijker maakt om je Gold Box spellen te beheren, en je avonturengroepen over te zetten tussen spellen
 • Verbeterde DOSBox-ondersteuning om de best mogelijke prestaties te bieden voor deze games op moderne PC-hardware
 • Begeleidende apps voor Eye of The Beholder-serie (All-Seeing Eye) en de meeste andere Gold Box-klassiekers (Gold Box Companion) die het in kaart brengen van kerkers voor je beheren, gemakkelijker toegang bieden tot dagboekaantekeningen, je toegang geven tot spreukenboeken en nog veel meer!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)