Dead Space-remake verschijnt begin 2023, krijgt geavanceerd audiosysteem

Dead Space Remake

Gisteren zaten de Dead Space-fans van het eerste uur ongetwijfeld aan hun scherm gekluisterd tijdens de aangekondigde livestream. Hun geduld werd beloond, want EA en ontwikkelaar Motive Studios hebben veel nieuwe info en gameplay laten zien.

Het belangrijkste aspect dat de ontwikkelaars hebben laten zien en horen is het A.L.I.V.E.-systeem, wat staat voor Adrenaline, Limbic System Response, Intelligent Dialogue, Vitals en Exertions. In meer mensentaal wil dit zeggen dat Motive een systeem heeft ontwikkeld waardoor op een nog mee realistische manier duidelijk wordt hoe het er met hoofdpersonage Isaac aan toe gaat.

Hij zal meer gebogen lopen wanneer hij net een pak slaag heeft gehad en zal hij moeilijker kunnen praten wanneer hij buiten adem is na een spurtje. Kortom zal hij dus net zoals ons reageren op de gebeurtenissen in de omgeving. Ook het geluid van de wapens werd onder handen genomen.

Motive Studios vertelde ook dat het een Peeling-systeem integreert waarmee de wapens van een Isaac op een realistische manier door de vijanden zal klieven. Gore verzekerd dus!

Je kan de volledige livestream van bijna een uur opnieuw bekijken via YouTube, of je kan ook de aparte aspecten ontdekken in vier specifieke video’s die je onderaan dit bericht vindt.

Motive Studios vertelde ook dat de game momenteel gepland staat voor een release begin 2023 op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.