“Als je een nieuwe PS5-controller nodig hebt, koop je beter de nieuwe DualSense-kleuren.”

DualSense

De DualSense-controller is een van de hoogtepunten wanneer je een PlayStation 5-console in huis hebt. De haptische feedback (of nauwkeurige trillingen) is waanzinnig goed, maar dé sterren van de DualSense zijn zonder twijfel de adaptieve triggers.

Met deze functie kunnen ontwikkelaars op een nauwkeurige wijze de speler het gevoel geven dat ze bijvoorbeeld echt de trekker van een pistool overhalen of dat de remmen blokkeren bij het remmen voor een bocht.

In het verleden doken er al verhalen op dat de L2- en R2-triggers het na enige tijd begaven en dat zou voornamelijk te wijten zijn aan het breken of uitrekken van de veertjes die deze adaptieve functie triggeren.

Het lijkt erop dat Sony dit probleem nu stilletjes probeert te verhelpen door nieuwe en verbeterde onderdelen toe te voegen aan hun controllers. Dat ontdekte YouTuber TronicsFix bij de nieuwe kleuren Nova Pink, Galactic Purple en Starlight Blue. 

Bij deze nieuwste kleuren gebruikt Sony een veer van 0.3 millimeter dik, terwijl dezelfde veer bij de andere oudere kleuren 0,25 millimeter is. Sony probeert met deze aanpassing de betrouwbaarheid dus te verhogen van zijn DualSense-controllers.

Wees TronicsFix dankbaar voor deze tips wanneer je een nieuwe PS5-controller in huis gaat halen!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

2 gedachten over ““Als je een nieuwe PS5-controller nodig hebt, koop je beter de nieuwe DualSense-kleuren.”

  1. awel ik heb dat probleem dus met mijn witte ps controller. De R2 zit heel los.

Reacties zijn gesloten.