Gundam Evolution verschijnt in 2022 volgens Bandai Namco

Ik ben niet echt bekend met het Gundam-universum. Mijn oudste zoon checkt wel de animatieserie en dan kijk ik wel eens mee, maar daar blijft het ook bij. Voor de fans is er echter goed nieuws.

Gundam Evolution, de allereerste free-to-play hero shooter van de reeks, biedt een 6-tegen-6 competitieve teamworkdynamiek met speelbare mobile suits uit het hele Gundam-multiversum.

Gundam Evolution is een gratis te spelen team-based first-person shooter met 6-tegen-6 PvP-gevechten. Het spel biedt drie objective-based spelmodi: Point Capture, Domination en Destruction. De titel biedt een unieke reeks uitdagingen waarbij teams formidabele offensieve en defensieve strategieën moeten ontwikkelen en uitvoeren om als overwinnaar uit de strijd te komen.

Elke speelbare eenheid in Gundam Evolution bezit zijn eigen unieke combinatie van offensieve, defensieve en/of ondersteunende vaardigheden die het tij van de strijd kunnen doen keren. Het startrooster van speelbare personages zal twaalf eenheden bevatten, waaronder de klassieke RX-78-2 GUNDAM en de iconische ASW-G-08 GUNDAM BARBATOS. Extra mobiele pakken en aanpasbare voorwerpen kunnen op twee manieren worden vrijgespeeld: Capital Points (CP), die in-game worden verzameld door middel van gameplay, of EVO Coins, die beschikbaar zullen zijn voor real-world aankoop.

Gundam Evolution verschijnt in 2022 op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One; de titel zal tegelijkertijd ook op pc verschijnen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)