Elden Ring-spelers blijven combat-tutorial mislopen

Elden Ring

Elden Ring is een game apart, dat is het minste dat je kan zeggen. Ook ikzelf haalde het spel in huis en ging er enkele uren mee aan de slag. Het combat-gedeelte was – zoals ik had verwacht – behoorlijk complex. Maar wat blijkt nu? Er is een combat-tutorial in de game die quasi iedereen mist.

Bij aanvang van de game kom je terecht in een donkere grot wanneer de Grafted Scion jou genadeloos omver legt. Nu blijkt dat in die donkere grot een uitgebreide combat-tutorial aanwezig is. Niet iedereen komt echter bij die tutorial terecht en mist dus een flinke brok informatie, zeker de spelers die geen Souls-ervaring hebben.

In onderstaande tweet zie je namelijk waar de combat-tutorial plaatsvindt en waar de echte game start. Velen (inclusief mezelf) gaan af op het licht en volgen het pad van de boom en vatten zo meteen de game aan. Er doen momenteel heel wat verschillende meningen de ronde op Twitter omtrent dit level design; sommigen vinden het geniaal dat Elden Ring exploratie écht aanmoedigt terwijl anderen het dan weer slecht level design vinden dat nieuwkomers snel doet afhaken.

Ik probeer in ieder geval deze avond de combat-tutorial terug te vinden om het zo misschien dat tikkeltje beter te doen verderop in de game…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.