Waarom moeten Xbox-gamers meer betalen voor GTA V dan PlayStation-gamers?

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition

Een goede vraag waar we meteen een vraag willen aan toevoegen, namelijk: waarom doet Rockstar zo onduidelijk of moeilijk over de prijs van de next-gen versie van GTA V?

Gisteren wisten we te vertellen dat de game op PlayStation zo’n 39,99 euro zou kosten. Maar het wordt nog straffer. Xbox-gamers moeten namelijk 10 euro meer betalen dan PlayStation-gamers. Over onduidelijkheid gesproken…

Wil Sony nu de gamers zelf als wapen gebruiken om Xbox pijn te doen? Of is dit hun manier om het succes van Xbox Game Pass te counteren? Of wraak omdat Microsoft Activision-Blizzard kocht? Hoe je het ook draait of keert, de gamers zijn er de dupe van. Het meest recente wapenfeit tussen Sony en Microsoft komt nu tot uiting in de lancering van Grand Theft Auto 5 Enhanced Edition voor PS5 en Xbox Series X|S, waarbij de PlayStation-bezitters meer korting krijgen dan Xbox-spelers.

Hoewel Rockstar de officiële prijs voor Grand Theft Auto 5 Enhanced Edition nog niet heeft bevestigd, staan de pre-orders voor het spel nu live. De volledige bundel van GTA voor next-gen consoles kost 39,99 euro op beide consoles. Maar daar wring het schoentje niet…

Rockstar biedt een beperkte tijd korting aan op beide platforms. PS5-spelers kunnen de volledige bundel momenteel voor 9,99 euro krijgen. Xbox Series X|S-spelers moeten dan weer 19,99 euro betalen. Waarom? Wie zal het zeggen…

En de pc-gamers die worden helemaal in de steek gelaten…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

2 gedachten over “Waarom moeten Xbox-gamers meer betalen voor GTA V dan PlayStation-gamers?

  1. overal lees ik dat het maar 9.99€ kost voor de ps5 versie. dan zit ik toch wel op een andere planeet. in de ps store vind ik de ps5 versie zelfs niet terug en voor de ps4 versie is de prijs 35€

  2. Is in een aantal PS Stores nog altijd niet aangepast maar zou op PS5 te claimen zijn tot 14 juni. Lijkt me ook een PS Plus lokkertje van Sony. 86.837GB lijkt me een erg grote hap uit de SSD om opnieuw deze oude titel te spelen (tenzij het je eerste keer is)

Reacties zijn gesloten.