Ook Activision-Blizzard en Epic Games boycotten Rusland

Meer en meer uitgevers/ontwikkelaars dragen hun steentje bij in de strijd tegen het zinloze geweld in Oekraïne. Na CD Project RED, EA, PlayStation en Microsoft is het nu de beurt aan Activision-Blizzard en Epic Games.

Zo laat de studio in een persbericht weten dat ze niet langer games zullen verkopen in Rusland.

Activision-Blizzard liet dit weten via een persbericht dat het de wereld instuurde.

Today, we are announcing that Activision Blizzard will be suspending new sales of and in our games in Russia while this conflict continues. We will continue to look at ways to support the Ukrainian people. I want to reassure you that the safety of our employees is our leadership team’s top priority.

Het zal ook de Oekraïnse bevolking steunen door elke dollar die een Activision-Blizzard werknemer schenkt aan het goede doel te verdubbelen.

Epic Games laat weten dat het hun Epic Games Store in Rusland deels sluit. Je zal er geen games meer kunnen kopen, maar wel nog communiceren met Epic. Daar heeft het bedrijf een goede reden voor: “Bij Russische gamers moet correcte informatie omtrent de oorlog terechtkomen. “De vrije wereld moet alle lijnen om dialogen te voeren openhouden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)