Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 9 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Iets meer dan 60 uren heb ik gestoken in Horizon Forbidden West, en ik heb daar geen seconde spijt van gehad. Wat een fantastische game. Maar nu? Nu wordt het moeilijk… Remnant: From the Ashes heb ik ook uitgespeeld, Rainbow Six Extraction is absoluut plezant als je het speelt met je vaste buddies en Aliens: Fireteam Elite zou wel eens de volgende coöp game kunnen zijn. Maar op het vlak van single player, dat is andere koek. Begin ik eindelijk aan next-gen Cyberpunk 2077 of ga ik mee met de hype, geef ik toe aan mijn nieuwsgierigheid en trek ik de Elden Ring-kaart? Wie zal het zeggen…

Qua series is het simpel: The Walking Dead S10, Vikings: Valhalla en op aanraden van mijn vrouw waarschijnlijk de spannende Netflix-serie Toy Boy


MrRolfson

O, wat heb ik mij de afgelopen weken al geamuseerd met Gran Turismo 7. Het is een ware ode aan de autosport die elke PlayStation-racer gespeeld moet hebben. Mijn review kan je ondertussen lezen op deze fijne website, maar mijn jacht naar alle gouden bekers gaat verder!

Zondag staat hoogst waarschijnlijk een bezoekje aan de bioscoop op het menu. Ik mocht vorige week al naar The Batman gaan kijken, maar mijn vriendin wil na mijn enthousiast betoog ook op bezoek in Gotham City met mij en Robert Pattinson.


Lazlo

Weer een weekend om me heerlijk te verdiepen in de meeslepende spelwerelden van de recentste open world-titels. Sowieso keer ik terug naar Horizon: Forbidden West waar ik m’n tijd neem om de hele game tot in z’n detail in me op te nemen. Daarnaast kan ik sinds deze week aan de slag met ELEX II: het matige vervolg op een al even matige Duitse RPG van een goeie vijf jaar geleden. Mijn review zie je binnenkort verschijnen op deze heerlijke website.

Verder ben ik nog lang niet uit geracet. In GRID Legends staan alle assists intussen op het laagste en de moeilijkheidsgraad op expert. Een heerlijke uitdaging die me een heel nieuwe appreciatie van de game heeft gegeven. Verder twijfel ik nog om Gran Turismo 7 op te pikken. Die game ziet er zoooo goed uit … maar waar haal ik in godsnaam de tijd vandaan om daar nog in te steken?

Vanavond staat sowieso ook de nieuwe aflevering van Severance op het programma. Deze unieke reeks op Apple TV+ heeft me helemaal in z’n greep. Daarnaast zal The King’s Man wellicht ook over het netvlies rollen één dezer.


Frumberto

De totale oorlog in Warhammer III zet zich ook dit weekend voort. De game slaagt er in mij toch al een goede dertig uur mee te slepen in een zeer dynamische campagne. Verder ben ik met een co-op buddy begonnen aan A Way Out en dat verhaal zetten we dit weekend voort. Van de makers van Brothers – A Tale of Two Sons, heb je met A Way Out een exclusief co-op avontuur waarbij je in de huid kruipt van twee gevangenen die een gewaagde ontsnapping uit de gevangenis ondernemen. Qua inleving is deze game echt top!

De film van het weekend wordt Against the Ice. Die staat sinds kort op Netflix. Voor liefhebbers van het survival genre zal deze film je verwachtingen wellicht inlassen. In 1909 leidt Ejnar Mikkelsen een expeditie naar Groenland. Hij wil de bewering ontkrachten van de Verenigde Staten dat Groenland uit twee delen bestaat. De expeditie stuit op bewijs dat Groenland uit één deel bestaat, maar worden op hun terugreis met hongersnood en moeheid geconfronteerd. Dit is zo’n film waar je de koude voelt tot in je tv-kamer, leg dat warm deken maar al klaar!


Yakkoi

Voor de mensen die me kennen, zal het geen verrassing zijn dat ik na mijn verlof al mijn tijd ga investeren in Elden Ring, dé game waar ik al vier jaar naar uitkijk en die me de moed heeft gegeven om het afgelopen jaar een From Software-marathon te houden.

De eerste uren met deze instant classic waren deze week al een feit, en ik merk dat ik de handrem moet optrekken als ik nog langer dan de komende week of 2 van dit fenomenaal stuk software wil genieten. Ik heb net Godrick verslagen, waardoor ik mijn eerste Elden Ring shard in bezit heb en eindelijk niet als een zoveelste Tarnished wordt aangezien.

Tot nu toe ga ik vrij vlot door de game, dankzij een combinatie van miracles en welgetimede shield counters. Margit en Godrick waren twee heerlijk uitdagende gevechten, maar ik heb met andere gevechten nog meer last gehad. Wellicht is het omdat ik opzettellijk in een lager level ook lastigere gevechten wil aangaan om mezelf een extra uitdaging op te leggen. Er zal geen andere game, film of serie zijn die me van Elden Ring zal kunnen weghouden.


High_LordWolnir

Elden Ring heeft me volledig in de ban. Na één week heb ik al 50 uren doorgebracht in The Lands Between. Woorden schieten tekort om deze game te omschrijven. Het is écht een meesterwerk. Al mijn verwachtingen zijn overtroffen. En ik ben nog lang niet uitgespeeld. Het spel is veel groter dan ik had verwacht. De open wereld heeft tal van verborgen locaties en geheimen die ik nog moet ontdekken. Ik schat dat ik ongeveer halfweg ben aangezien ik reeds twee Great Runes bemachtigd heb.

Ook ben ik begonnen aan Babylon’s Fall, dat eind deze week verscheen. Mijn bevindingen kunnen jullie binnenkort lezen op deze website. Ik kan wel al verklappen dat het contrast met Elden Ring niet groter kan zijn.

Als er tussendoor nog ergens ruimte is, pik ik nog een aflevering van Vikings: Valhalla mee.

Veel zwaardgekletter dus op mijn scherm de komende tijd.


auron_sagara

Hoppa, het weekend is er weeral. Als samurai dool ik door The Lands Between en is het niet alleen een immense opdracht om de vele dungeons en bazen te overleven, maar ook mijn weg niet kwijt te spelen in deze ongeziene gigantische wereld. Met Deathloop sta ik op het punt, de laatste twee leads richting de visionairs te voltooien en dan ligt de weg open om ze in 1 dag allemaal om te leggen.

Met het vrouwtje zijn we de fantastische serie Hunters (Amazon) beginnen kijken met 1 van mijn favoriete acteurs Al Pacino in de hoofdrol. Het speelt zich af eind jaren 70 en er zijn nog steeds nazi’s onder het gewone volk die nog steeds Joden vermoordden. Echter is er een speciale eenheid van Joden die zelf jacht maakt op deze nazi’s waardoor dit toch wel uitdraait op een enorm geweldige, maar zeer goeie reeks.

Met het ganse gezin zitten we ook paraat om de recentste Pay Per View te bekijken van WWE Elimination Chamber. Een show van bijna 4 uur.


Ardtieboy

Deze week staat in het weekend van Destiny 2: The Witch Queen. De uitbreiding van de game heeft me volledig in zijn ban en samen met wat bevriende Guardians begin ik deze avond met de end game content van het spel. Ook knutsel ik dit weekend een review in elkaar, mocht je nog twijfelen. Als ik daar mee klaar ben, ga ik eindelijk het doosje met Elden Ring openbreken; dat onding ligt nu ondertussen een week naar mij te lachen van op mijn pile of shame. Ook Pokémon Arceus moet er aan geloven in de dode zetelmomentjes; wat blijft dit toch een heerlijke game.

Als koersliefhebber moet ik zaterdagnamiddag ook present tekenen voor mijn televisietoestel; het is namelijk de Strade Bianche. Dit jaar zal Wout van Aert, mijn poulain, de overwinning jammer genoeg niet in de wacht slepen aangezien hij simpelweg niet deel neemt. Hoe dan ook zijn er andere kleppers die zaterdag wel eens kunnen uithalen; wat dacht je van een sterke Tim Wellens of Tiesj Benoot die vriend en vijand verrast? Naast passief sporten probeer ik dit weekend ook zelf terug eens op mijn koersfiets te kruipen; het weer is op zijn zachts gezegd ideaal!


Luca

Man, wat kijk ik uit naar het weekend. Na een bar drukke stageweek en een overvolle agenda, kan ik niet anders dan hunkerend snakken naar mijn welverdiende moment van ontspanning. Al zullen deze momenten echter wel van korte duur zijn, aangezien ik zondag alweer aan het werk moet. Maar al de vrije tijd die ik kan verzamelen, zal ik met open armen ontvangen. En natuurlijk zal ik dan ook een beetje tijd vrijmaken voor mijn favoriete hobby.

De weinige uren die ik voor handen heb, zullen dan ook volledig worden besteed aan verdere escapades doorheen de Lands Between. Om het met andere woorden te zeggen; er zal niets anders dan Elden Ring worden afgespeeld op mijn PS5 dit weekend. Dit parelstuk heeft ondertussen al talloze uren van mijn vrije tijd verslonden, en toch kan ik enkel concluderen dat de masochistische fantoomwereld van Miyazaki werkelijk ONGELOFELIJK groot is. Het lijkt alsof ik nog maar miniscule fractie van het totale plaatje heb ontdekt. Ik ben dus ontzettend benieuwd wat voor moois ik nog zal tegenkomen in dit onvoorspelbare universum.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.