Ook beelden van Ghost Of Kyiv-gevechtspiloot die Russisch vliegtuig neerhaalt komen uit videogame

De laatste tijden worden we overstelpt op alle mogelijke sociale mediakanalen met beelden uit de oorlog in Oekraïne. Sommige van die beelden echter bleken afkomstig te zijn uit ArmA III. Ook de nieuwste beelden die trending zijn op het net komen uit een videogame.

Zo zou er een legendarische en mysterieuze straaljagerpiloot zijn die door het leven gaat als de Ghost of Kyiv. Deze ace zou de ene Russische straaljager na de andere uit de lucht knallen. En daar zouden zelfs videobeelden van zijn die trending zijn op het net.

Maar, en hier komt ie, jammer genoeg blijken ook die beelden fake te zijn. Meer nog, ze zijn afkomstig uit een pc-game uit 2013, namelijk Digital Combat Simulator: World.

Al zijn het wel spectaculaire beelden moet ik toegeven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)