CD Projekt RED en Sony verkopen geen games meer in Rusland

Meer en meer ontwikkelaars en uitgevers ondernemen actie uit protest tegen de oorlog in Oekraïne. En ook al is het Poetin die alles bekokstooft, toch moeten ook de Russische gamers de gevolgen dragen.

Zo blijkt namelijk dat zowel CD Projekt RED (The Witcher, Cyberpunk 2077,…) als Sony besloten hebben om geen games meer te verkopen in Rusland.

Wat Sony betreft gaat dat om Gran Turismo 7 dat vanaf vandaag wereldwijd, behalve dus in Rusland, in de rekken ligt.

En dat zijn niet de enige twee partijen die actie ondernemen.

Het Poolse Bloober (Medium en Layers of Fear) liet ook verstaan om geen games meer te verkopen in Rusland en Wit Rusland. Zij zeggen daarover het volgende “Wij geloven dat een wereldwijde weerstand een verandering kan maken. Wij willen een gedeelte zijn van de wereld die niet wegkijkt van de oorlog. We willen niet neutraal blijven als er mensenlevens op het spel staan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)