Gaat Epic Games de muzikale toer op met overname van Bandcamp?

Heeft Epic Games, de studio achter het succesvolle Fortnite, plannen om iets met of rond muziek te doen? Dat zou best wel eens kunnen.

De studio heeft namelijk Bandcamp overgenomen, een online muziek-streaming service die draait om DRM-vrije aankopen van MP3’s, FLAC’s en andere audiobestanden.

Het is trouwens niet de eerste overname door Epic. Eerder verwierf het reeds gamestudio’s, softwareontwikkelaars en makers van tools, die allemaal passen bij Epic’s Unreal Engine-product.

Wat er achter de overname van Bancamp zit? Daar doet beide partijen geheimzinnig over. Misschien moeten we het doen met deze quote uit het persbericht waarin de nadruk wordt gelegd op Epics “visie om een marktplaats-ecosysteem voor makers te bouwen voor content, technologie, games, kunst, muziek en meer“.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)