De legendarische actieheld Danny Trejo komt naar FACTS

Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2022 gaat de voorjaarseditie van FACTS van start, de grootste en oudste comic con van ons land.

Op de acteurs-gastenlijst pronken alvast Natalia Tena (Harry Potter / Game of Thrones), Jacob Bertrand en Peyton List van de Netflix-serie Cobra Kai en Suits-acteur Rick Hoffman, alias ‘Louis Litt’. En vandaag kwam daar de opvallende naam Danny Trejo bij, de gevangene die uitgroeide tot wereldberoemde actieheld.

Wie fan is van schromeloze actiefilms en -series kan in zijn catalogus van de afgelopen 35 jaar zonder moeite een rondje ‘spot Danny Trejo’ spelen. Deze karakterkop heeft immers al een bloemlezing om U tegen te zeggen. Hij valt op in elke productie, van grote rollen in onder meer de Machete-reeks, Bad Ass en de From Dusk Till Dawn-filmserie, tot cameo’s en klinkende bijrollen in Desperado, Con Air, Sons of Anarchy, The Flash, The Book of Boba Fett, Breaking Bad en xXx, om er maar een paar te noemen. 

Verder doet hij ook al decennialang stemmenwerk voor animatie en games, waaronder King of the Hill, Fallout: New Vegas, Grand Theft Auto: Vice City en Rick & Morty.

Danny Trejo is hiermee de vijfde acteur in de line-up van de voorjaarseditie van FACTS, naast Natalia Tena (Harry Potter / Game of Thrones), Rick Hoffman (Suits) en het Cobra Kai-duo Jacob Bertrand en Peyton List.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)