Battlefield 2042-ontwikkelaars geven toe dat 128 spelers/map iets te ambitieus was

Toen EA het bericht de wereld instuurde dat we in Battlefield 2042 met maar liefst 128 spelers aan de slag zouden kunnen, vielen we allemaal van onze stoel. Virtuele oorlogsvoering op het hoogste niveau. Maar dat heeft zo zijn gevolgen…

Dat beseffen ook de ontwikkelaars, meer nog, ze geven toe dat het iets te ambitieus was en kondigen aanpassingen aan.

In een nieuwe blog geeft het Battlefield-team grotendeels toe dat de focus op maps voor 128 spelers een vergissing was. Ze beloven de afstand tussen spawnpoints en vlaggen te verkleinen en lijken sterk te overwegen de Breakthrough-modus terug te brengen tot 64 spelers.

Gelukkig zijn er ook plannen om cover en light-of-sight blockers toe te voegen aan maps om ze minder een sluipschutters paradijs te maken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)