FIFA 23 bevat cross-play en zelfs twee wereldbekers

FIFA 22 Mbappé

Als er één game is waarvan je haast automatisch zou denken dat die cross-play aan boord heeft, dan is dat toch EA’s FIFA? Jammer genoeg is dit niet het geval en loopt de licentie op dit vlak toch een stuk achter op andere games. Maar er is beterschap op komst.

Dat is toch wat onze vriend Tom Henderson, je weet wel de Battlefield- en Call of Duty-insider laat uitschijnen via Xfire.

Volgens hem krijgt FIFA 23 cross-play functionaliteit zodat pc-, Xbox- en PlayStation-gamers eindelijk met en tegen mekaar kunnen spelen.

Maar dat is niet alles. Volgens Tom krijgt FIFA 23 niet een maar twee WK’s. En dan hebben we het hier over het WK voor vrouwen dat ook zou toegevoegd worden. FIFA 23 zal zowel de wereldbeker voor mannen als die voor vrouwen bevatten, waarbij EA haar licentiepartnerschap uitbreidt naar alle grote competities om één FIFA-ervaring op te bouwen die mannen en vrouwen samenbrengt.

Het feit dat FIFA 23 free-to-play zou worden, daar is volgens Henderson dan weer niets van aan.

En er valt nog nieuws te rapen, maar dan op technisch vlak. Ook de Hypermotion-technologie, die voor het eerst werd geïntroduceerd in FIFA 22, is verbeterd. De technologie is vertienvoudigd en stelt het team nu in staat animaties van echte voetballers tijdens echte wedstrijden vast te leggen met stadioncamera’s, zodat er geen Xsens-pakken meer nodig zijn.

Dat klinkt allemaal goed, nu de gameplay nog…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)