De gamereleases van maart (Ghostwire: Tokyo, Gran Turismo 7, GTA V, Tiny Tina’s Wonderlands,…)

Daar liggen we dan, uitgeput in de hoek. Vermoeid van al die uren Horizon, Dying Light, Elden Ring en god weet wat nog allemaal. Gepluimd van al die hard verdiende centjes. Zou maart ons even op adem laten komen? Natuurlijk niet. The Real Driving Simulator is eindelijk terug. We stappen in en vlammen meteen richting nieuwe krankzinnige avonturen in Tokyo, the Weird West en Tiny Tina’s Wonderlands. Onderweg pikken we wat worstelaars, een vosje en Kirby op. De auto zit weer propvol.

4 maart

Gran Turismo 7 (PS4, PS5)

De komende weken zal onze MrRolfson een pak meer virtuele kilometers afleggen dan echte en hij zal lang niet de enige zijn. Vijf jaar na GT Sport en negen jaar na GT6 is het eindelijk zo ver: The Real Driving Simulator is back! De ultieme autoporno belooft na 25 jaar ervaring in de stiel de meest complete GT ooit af te leveren. Prachtige visuals, honderden wagens, tientallen circuits en alles gaande van prachtige klassiekers tot genadeloze superbolides. Je kan zowel offline in de typische GT Campaign als online in de Sport-mode aan de slag. Dynamische weersomstandigheden zorgen er mee voor dat je driving skills constant op de proef worden gesteld. En eindelijk is het er: een volledig uitgewerkt schademodel! Haha, gefopt met dat laatste.

11 maart

WWE 2K22 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Het groteske falen van WWE 2K20 hakte er genadeloos in bij de WWE 2K-reeks. Voor het eerst in z’n 20-jarig bestaan kregen we vorig jaar géén jaarlijkse WWE-game voorgeschoteld. Zo zal er voor altijd een vreemde leegte in de lijst blijven bestaan. 2K22 heeft z’n werk duidelijk voor de boeg: de gebroken harten van alle fans terug bij elkaar lijmen met een toptitel. In de nieuwe mode MyFACTION maak je jouw eigen worstelparadijs waarbij je de beste vechters inlijft en de ring instuurt. MyRISE brengt een nieuwe career mode. In MyGM neem je de controle over iconische shows zoals Raw en Smackdown. Deze mode is er voor het eerst sinds 2007 terug bij. 2K22 gaat voor de kaart van nostalgie. Hopelijk speelt de game eerder hedendaags.

15 maart

Grand Theft Auto V (PS5, XsX)

Nog even en GTA V mag tien kaarsjes uitblazen. Voor het zo ver is, komt de iconische titel (met GTA Online incluis) uit op een derde generatie consoles. De fenomenale melkkoe van Rockstar Games verscheen voor het eerst op PS3 in 2013 en brengt nu een opnieuw geoptimaliseerde versie op current gen. Verbeterde textures, ray tracing en nog wat technische termen worden naar de hoofden gesmeten van de naar schatting zes mensen die deze titel nu nog altijd niet hebben gespeeld. Hoe ver het nu eigenlijk staat met GTA 6 blijft het best bewaarde geheim ter wereld, maar Los Santos blijft een zandbak vol vertier, geweld en gruwelijk veel fun. Ook negen jaar na datum.

16 maart

Tunic (Xone, XsX, PC)

Tunic is een indie-game over een kleine vos in een grote wereld. In deze dynamische isometrische platformer trek je de weide wereld in die bezaaid is met puzzels en vijanden. Wat er juist gaande is in deze geblokte cartoonwereld is moeilijk te ontcijferen. Wij spreken namelijk geen vossentaal en het in-game geschrift is nauwelijks te begrijpen. Het belooft alvast een kleurrijk avontuur te worden waarbij lasers, stormen en spinnen op jouw pad tevoorschijn komen. Gelukkig is dit geen vosje om zonder handschoenen aan te pakken.

17 maart

The Settlers (PC)

De bezige bijtjes bij Ubisoft hebben met The Settlers een RTS Building-serie die al drie decennia lang meedraait. Deze PC-titel is een complete herwerking van het origineel, volledig opnieuw opgebouwd. Ubisoft zegt dat je settlements nog nooit zo rijkelijk gevuld en vol leven zullen hebben gezeten. Of de bewoners ook gelukkig zijn met jou als opperbevelhebber is nog zeer de vraag. Natuurlijk zijn er exotische werelden om te ontdekken en gewelddadige strijden om geleverd te worden. Met een story driven campaign én online multiplayer zijn er meerdere manieren om het bloed van jouw Settlers te vergieten. Of heb je genoeg in hun legertraining geïnvesteerd?

18 maart

Stranger Of Paradise: Final Fantasy Origin (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Deze action RPG is een spin-off van de immens populaire Final Fantasy-reeks. Dat betekent in dit geval een hele horde aan over-the-top monsters en brutale hack-‘n-slash gameplay met diepgaande Role Playing elementen. De Warriors Of Light nemen het op tegen Chaos, wat alles behalve een makkelijk gevecht belooft te worden. Je kruipt in de huid van Jack, die over acht verschillende vechtstijlen kan beschikken en een veranderende squad van helpers mee op sleeptouw neemt. Je zal de hulp meer dan genoeg kunnen gebruiken, als we de explosieve trailers mogen geloven.

25 maart

Kirby And The Forgotten Land (Switch)

The Last Of Us maar dan vrij letterlijk rooskleuriger. Dat is, enorm simplistisch, Kirby And The Forgotten Land samengevat. Onze roze bol spoelt aan op een verlaten strand en komt al snel in een overgroeide stad terecht vol interessante geheimen. Dat Kirby naast coole platforming ook van geen gevecht bang is wordt snel duidelijk. Zwaarden, stekels en explosieven zijn onze roze veelvraat niet onbekend als die het opneemt tegen allerhande beesten. Als Mouthful Mode aanstaat wanen we ons bijna onaantastbaar. Denkt die gorilla met z’n witte hanenkam nu écht dat hij indruk maakt?

Tiny Tina’s Wonderlands (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Wie er aan twijfelt: dat héérlijke Borderlands-sfeertje is wel degelijk volkomen aanwezig in deze spin-off met Tiny Tina in een hoofdrol. Te gekke locaties vol geschifte vijanden en humor smeken om ontdekt te worden met een belachelijk gevarieerd arsenaal aan wapens. De Dragon Lord heeft een boek vol snode plannen en mag zo stilaan wel eens gedwarsboomd worden. Je kan deze Wonderlands zien als een Dungeons & Dragons campaign die onder invloed van alles wat opwekkend slecht genoemd mag worden samengesteld is. De intensiteit daalt nooit onder de 200% en elke vijf volgende minuten zijn gekker dan de vorige. Waar is die roze eenhoorn naartoe?

Ghostwire: Tokyo (PS5, PC)

Het mysterie rond deze Ghostwire is nog steeds z’n grootste aantrekkingskracht. Wat is er juist gaande in Tokyo en waarom ben jij er tegen beschermd? Alle inwoners zijn op mysterieuze wijze verdwenen, waardoor jij het solo mag opnemen tegen de angstaanjagende “visitors”. Deze geesten en demonen jagen je de stuipen op het lijf. Toch moet je het paranormale omarmen om ze de baas te kunnen. Je leert jezelf enkele psychische krachten aan en gaat het gevecht aan. Dat belooft luguber, onrustwekkend en Japans geschift te worden. De developers omschrijven hun kunstwerkje zelf als “karate meets magic”. Laat dat nu net alles zijn dat je mij moet zeggen.

31 maart

Weird West (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Nooit eerder hadden we doorheen het wilde westen gewandeld en gedacht: “Eigenlijk is dit nog niet gek genoeg.” Dat is het uitgangspunt van Weird West. Alle cowboys en gunslingers worden in een cocktail mixer gesmeten met donkere magie & fantasy. Waar gaat het naartoe met jouw crew van antihelden? Er zijn heel wat wapens, drankjes en krachten om mee te leren omgaan in deze action-adventure titel met RPG-elementen. Gaan we voor magische zwaarden? Laat ons toch maar niet vergeten dat er niks mis is met enkele explosieve vaten en een staafje dynamiet. Don’t forget the classics.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.