Post-apocalyptische city builder Endzone – A World Apart komt 22 mei naar consoles

Jaren geleden amuseerde ik me rot met SimCity (1993), maar die serie lijkt ten dode opgeschreven. Misschien moet ik me misschien eens wagen aan Endzone – A World Apart van Assemble Entertainment en Gentlymad Studios.

Onze Lazlo kon eerder al uitgebreid aan de slag met de pc-versie van deze post-apocalyptische city builder. Hij was in zijn review dan ook best te spreken over deze game die thuishoort in het rijtje van Banished, Surviving the Aftermath en Frostpunk.

Vandaag vernemen we dat de game op 22 mei ook naar Xbox Series X|S en PlayStation 5 komt, en dit als Survivor edition.

De consoleversie, Survivor Edition, laat spelers kennismaken met de wereld van Endzone, waar ze verantwoordelijk zijn voor de laatst overgebleven nederzetting van mensen die na 150 jaar in ondergrondse bunkers naar de oppervlakte van de aarde zijn gekomen om te ontsnappen aan de wereldwijde vernietiging door een nucleaire holocaust.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)