Roccat kondigt gloednieuwe Kone XP muis aan met topspecificaties en RGB-verlichting

Roccat, het PC gaming accessoiremerk van Turtle Beach, kondigt vandaag met de gloednieuwe Kone XP PC gaming muis aan.

Ter info: de informatie komt uit het persbericht. We hebben de muis zelf niet getest.

De nieuwe Kone XP is het resultaat van 15 jaar onderzoek en ontwikkeling, wat heeft geresulteerd in een toonaangevende multifunctionele gaming muis.

De Kone XP is in alle opzichten een verbetering van haar voorgangers met minutieus geperfectioneerde ergonomie, baanbrekende 3D RGB verlichting, de ROCCAT Owl-Eye 19K DPI optische sensor en de bizar snelle Titan Optical Switches.

Met 15 knoppen een 29 toewijsbare functies is de ROCCAT Kone XP één van de meest veelzijdige en aanpasbare PC gaming muizen op de markt. De Kone XP is vanaf 29 maart 2022 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €89,99.

Specificaties:

Fans van de Kone AIMO Remastered en verschillende PC game-genres kunnen genieten van het ontwerp met meerdere knoppen gecombineerd met de verfijnde ergonomie, lager gewicht en het comfort van de iconische ROCCAT Kone-vorm. De Kone XP herdefinieert RGB verlichting met de indrukwekkende 22 LEDlampjes en doorzichtige behuizing. Middels het revolutionaire 4D Krystal Wheel wordt de RGB-verlichting verspreid door het troebele transparante ontwerp, waardoor een 3D-verlichtingseffect ontstaat. Het 4D Krystal Wheel voegt links en rechts laterale inputs toe aan de standaard verticale klik- en scroll-functionaliteit, allemaal  met het kenmerkende tactiele gevoel van ROCCAT.

De Kone XP heeft meer knoppen dan elke andere muis in deze prijsklasse. Er zijn 15 knoppen aanwezig en dankzij de ROCCAT Easy-Shift[+] technologie zijn er 29 mogelijke functies; ideaal voor strategy games en MMOs zoals het recent gelanceerde Lost Ark. De linker- en rechtermuisknoppen activeren de Titan Optical Switches en zorgen voor een responsieve klik, met belachelijk snelle bediening voor ongekende snelheid en precisie. De ROCCAT Titan Optical Switch is sneller dan elke andere mechanische switch en is twee keer duurzamer, met een verbluffende activeringssnelheid van 0,2 ms voor maximaal 70 miljoen klikken, terwijl de instelbare debounce-timing essentieel is voor sleep-klikken.

Middenin de Kone XP kunnen gamers de ROCCAT Owl-Eye 19K DPI optische sensor vinden (gebaseerd op de PAW3370 van PixArt). De Owl-Eye Sensor volgt elke muisbeweging met hoge precisie voor extreme in-game nauwkeurigheid, en is aanpasbaar via de Swarm software van ROCCAT.

De doorzichtige behuizing van de Kone XP is de perfecte showcase voor het AIMO belichtingssysteem van ROCCAT. Het is mogelijk om te synchroniseren met andere AIMO-ondersteunende ROCCAT producten zoals het Magma membraantoetsenbord of de bekroonde Vulcans. AIMO produceert kleurrijke lichten met wel 16.8 miljoen kleuren zonder dat uitgebreide instellingen nodig zijn.

De Kone XP heeft ook de ROCCAT PhantomFlexkabel en warmtebehandelde PTFE-glijders voor een draadloos muisgevoel. De kabel is flexibel, buigzaam en licht, blijft niet haken en raakt niet in de knoop.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)