Capcom komt in de lente met een klassieke Fighting Collection, met volledige Darkstalkers-reeks

Capcom Fighting Collection

Gisteren kondigde Capcom na een weekje mysterie Street Fighter VI aan. Dat was niet de enige aankondiging, want in de schaduw van deze mastodont kondigde de Japanse ontwikkelaar de Capcom Fighting Collection aan.

Het speciale aan deze collectie is het feit dat de vijf Darkstalkers-games voor het eerst buiten Japan uitkomen. De games hebben we aangeduid met een sterretje in onderstaande lijst met games die deel uitmaken van de Capcom Fighting Collection:

  • Cyberbots: Fullmetal Madness
  • Darkstalkers: The Night Warriors*
  • Hyper Street Fighter 2
  • Night Warriors: Darkstalkers’ Revenge*
  • Red Earth
  • Super Gem Fighter Mini Mix
  • Super Puzzle Fighter 2 Turbo
  • Vampire Hunter 2: Darkstalkers’ Revenge*
  • Vampire Savior 2: The Lord of Vampire*
  • Vampire Savior: The Lord of Vampire*

Capcom geeft nog mee dat alle games geoptimaliseerd werden naar de huidige consoles én dat ze zullen beschikken over online multiplayer. Geschiedenisfans zullen ook hun hart kunnen ophalen, want er ook een Museum aanwezig in de game waarin je meer dan 500 artworks terug kan vinden én 400 muzieknummers.

Capcom Fighting Collection is vanaf 24 juni zowel fysiek als digitaal beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De pc-versie is enkel digitaal verkrijgbaar via Steam.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.